2011. július 30., szombat

ReView : Yourself - ...And We Trust (2010)

írta : Fehér Balázs


Bár nagyon újszerűen cseng a debreceni illetőségű Yourself neve, egyáltalán nincs szó új zenekarról, sőt mondhatjuk hogy régi ismerősök, hiszen Autumn néven annak idején a Nail Records által kihozták az On The Verge of Existence c. lemezt, ami egy igazi korhű brit-hatású doom/death anyag volt lassú-középtempós, szólószós, kifejtős dalokkal. A névváltás utáni friss lemezen változott ugyan a stílus, de jelentős átalakulásról azért nem beszélhetünk szerencsére...

Akinek szívügye főleg a 90-es évekbeli brit gothic/doom/death vonal természetesen az Anathemával és Paradise Losttal az élen (amit egyébiránt manapság főleg az orosz és ukrán csapatok művelnek nagyon színvonalasan!), annak mondanom sem kell hogy szinte kötelező az ismerkedés, de rögtön a Playing első pár perce olyan Pasi Koskinen-korszakos Amorphis "szellemidézés", hogy rögtön könnyek szöknek az ember szemébe, ráadásul Sándor László éneke is annyira jellegzetesen Pasi Koskinen-stílus,hogy az már sokszor többnek is tűnik szimpla hasonlóságnál! A finoman adagolt progresszió végig körüllengi a dalokat ízléses billentyűs jelenléttel, főleg emiatt aztán a svéd Godgory neve is beugrott pl. a Way Beyond albummal, vagy éppen a Dark Tranquillity a Skydancer-rel és a Gallery-vel...Az olyan friss bandák kedvelőinek is nagyon ajánlott a lemez, mint pl a The Morningside vagy az Amber Tears!

A zenekarral történő rövid levélváltásból azért olyan - nem túl kezdvező - infómorzsákat össze tudtam csipegetni, hogy egyelőre sajnos nemhogy az anyagnak bármilyenfajta terjesztése, de még a gyári CD-re való nyomása sem várható a közeljövőben, így aztán azt hiszem be kell érnünk az amúgy ingyenesen és legálisan elérhető tett mp3-akkal. Kár érte, mert a tucatgagyik dömpingjének közepette megérdemelné az '...and we Trust' az őt megillető kondíciókat, de ez már csak lamentálás a részemről, hiszen mint tudjuk elsősorban úgyis az anyagiak döntenek!
Nyilván ez behatárolta a lehetőségeket, az egyetlen nagyon apró negatívumot is ebből kifolyólag érzem, ez pedig nem más mint a hangzás, amivel nagy gondok tényleg nincsenek félreértés ne essék, de adott esetben egy újrakeverés csodákat tehetne! Ha még nem mondtam volna, erről a címről ( http://www.megaupload.com/?d=ZKABL5TL ) szabadon letölthető a lemez, úgyhogy mindenkit arra buzdítok hogy adjon egy esélyt a zenekarnak...főleg ha ingyér' vagy ugye! Engem nagyon meggyőzött az ...and We Trust, és örülök hogy talpon maradtak a fiúk ennyi év csend után!

9/10

Track lista:

1.    ...And We Trust - 05:38
2.    Playing - 06:38
3.    Endless Grey Thoughts - 07:41
4.    Chasing Life - 06:20
5.    I Wanted And I Was - 06:21
6.    Anthem - 07:24
7.    Sounds Of The Fear - 03:34
8.    My Existence - 08:33
9.    Crying Out Child - 04:36
10.    Battle - 05:19





Közreműködő zenészek:

Sándor László  - szintetizátor,ének
Sándor Mihály - gitár,ének
Czeglédi László - basszusgitár
Wágner István - dob

Lemezeik:

On the Verge of Existence (2004)
...and We Trust (2010)

Kiadó:
Saját kiadás

Honlap:
http://www.yourself.gportal.hu  

News : Yourself - ...And We Trust (kritika)




A debreceni Yourself - ...And We Trust lemezéről került fel egy írás Fehér Balázs jóvoltából. (Lemezkritika)

2011. július 29., péntek

News : Saltatio Mortis - új lemez, új klip


A német folk metal-t játszó Saltatio Mortis "Sturm Aufs Paradies" című új lemeze szeptember 2-án jelenik meg a Napalm Records-nál.
Elkészült az első klip is a Hochzeitstanz című dalukra.

Klip : Bury Your Dead - Slaughterhouse Five

Az augusztus 2-án megjelenő "Mosh 'N' Roll" lemezről!

Klip : Solution .45 - Lethean Tears



Klip : Work Of Art - The Great Fall

News : Brainstorm - új dal


Az "On The Spur Of The Moment" címmel szeptember 30-án jelenik meg a Brainstorm új lemeze az AFM Records-nál!

Klip : Wolf - Skull Crusher

News : Machine Head - lemezborító

Elkészült a szeptember 27-én megjelenő "Unto The Locust" című új Machine Head lemez borítója és a tovább-ra kattintva pedig megtekinthető a tracklist!



2011. július 28., csütörtök

News : Five Finger Death Punch - új lemez




 "American Capitalist" címmel hamarosan új lemezzel jelentkezik Báthory Zoltán csapata. A producer az a Kevin Churko, aki Ozzy "Scream" című lemezén is dolgozott. Az előreláthatóan 14 dalt tartalmazó anyag első single dala az "Under And Over It" dalra esett.



2011. július 24., vasárnap

Klip : Crazy Gránát - Köbe vésve

Elkészültünk a Crazy Gránát zenekar legújabb videoklipjével.
A klip, a zenekar nemrég megjelent Köbe vésve albumáról, a címadó dalból készült. (http://crazygranat.hu/, http://www.rendermedia.hu/)