2012. június 29., péntek

Klip : Tankcsapda - Hatalom Nélküli Rend

A debreceni Tankcsapda 2012 október végére várható új stúdióalbumának második kislemez dalára készült a klip.

 

2012. június 28., csütörtök

Live : Cinema Rock Cafe – Közeleg a megnyitó

Ahogy korábban is hírt adtunk róla, a hamarosan új klubhelyszínnel bővül fővárosunk! Az igényes belvárosi szórakozóhely megnyitó előtti bulikkal várja a kíváncsi zenekedvelőket! Ezen a héten pénteken (június 29-én) a pörgősebb muzsikára vágyókra számítanak egy zúzós Metal Night keretében! Fellép az „old school thrash” Maradandó Károsodás, a kemény metal-t játszó Our Hostile, a magyar thrash klasszikus Beyond és az extrém thrash-ben utazó Vesztegzár.  Másnap szombaton (június 30-án) teljesen más stílusú együtteseket láthatunk a színpadon. Koncertet ad az igazán hangzásvilággal rendelkező garázspop GRB és az alternatív Napfénypresszó.  A Cinema Rock Cafe egyébként a Párisi Udvar bejáratánál, a Haris köz 3. szám -majdnem a Váci utca sarkán- alatt nyílik. A 170 nm-es exkluzív rockklubban max. 120 fő szórakozására nyílik majd lehetőség estéről estére. A helyszín igényes belső kialakítással és komoly technikai paraméterekkel fog rendelkezni. A vendégek a földszintről nyíló lépcsőkön keresztül juthatnak a klub felső és alsó szintjeire. Az emeleti részen kapott helyet egy mozi terem, ahol a rockzenéhez kapcsolódó filmek, koncertvideók, klipek vagy akár sportműsorok kerülhetnek majd vetítésére. Ezen felül egy tágas, fedett terasz is rendelkezésre áll, ahol szabadban is  A klub sikerét leginkább a rendszeres programkínálat hozza majd meg, mely olyan minőségi (koncertek, karaoke, vetítések, közönségtalálkozók, stb.) szórakozási lehetőséget nyújthat közönségének, mely párját keresi Budapest szívében. A különleges "törpeklub" adottságaihoz és kialakításához igazodva elsősorban meghittebb, igényes vendégkör kiszolgálásra, tematikus és underground estek vagy napközbeni programok lebonyolítására, maximum 120 fő befogadására alkalmas két szinten. Áraik a klub minőségéhez és elhelyezkedéshez képest rettentően olcsóak! Bár a hivatalos megnyitó még várat magára, már most látogatható! Zenekarok, szervezők jelentkezését továbbra is várják! Figyelem! Figyelem! Minden belépőhöz egy korsó sör jár ingyen!

Június 29. (péntek) – Metal Night:
Fellépők: Maradandó Károsodás, Our Hostile, Beyond, Vesztegzár
Rockdiszkó hajnalig
Kapunyitás: 19.00
Koncertkezdés: 20.00
Belépő: 990 Ft

Június 30. (szombat) – GRB, Napfénypresszó:
Fellépő: GRB, Napfénypresszó
Zene hajnalig
Belépő: 690 Ft
Kapunyitás: 19.00
Koncertkezdés: 21.00

A változás jogát fenntartjuk!

Live : Zúzda Rock Kert – Hó végi hajrá és ingyen sör

Újabb hét, újabb zúzás! Ezen a héten két kemény bulival jelentkezik az újbudai Zúzda Rock Kert! Június 29-én (pénteken) Crossholder Seregtalálkozónak adnak otthont. Színpadra áll a Bermuda RockbanD, a Postumus zenekar és persze a házigazda Crossholder! Másnap, június 30-án (szombaton) a  punk és hardcore stílusoké a főszerep. Nem kevesebb, mint tíz kiváló együttes lép fel egymás után! Koncertet ad a Söralátét, a Merde, a Káderek, a Punkie, a Laamia, a Shitpump és a Krumpliczukor! Meglepetésként a legendás magyar hc banda, az A.M.D., az Amerikából hazalátogató punk klasszikus Agydaganat, valamint a The Snobs teszi fel a koronát az estére! A belépő 690 Ft és 990 Ft lesz! A jegyekhez ingyen korsó sör jár ajándékba mindkét nap, szóval érdemes eljönni! Zenekarok figyelem! Augusztusban indul a Zúzda Rock Kert saját tehetségkutatója! Információ és jelentkezés a lenti elérhetőségeken!

Crossholder Seregtalálkozó:
Fellépők: Bermuda RockbanD, Postumus, Crossholder
Kapunyitás: 19.00, kezdés: 21.00!
Belépő: 690 Ft, melyhez egy korsó sör jár ajándékba!

Nyári Punk Kulturális Forradalom:
Fellépők: Söralátét, Merde, Káderek, Punkie, Laamia, Shitpump, Krumpliczukor, A.M.D., Agydaganat, The Snobs.
Kapunyitás: 18.00, kezdés: 19.00!
Belépő: 990 Ft, melyhez egy korsó sör jár ajándékba!

http://www.zuzdarockkert.hu
http://www.facebook.com/ZuzdaRockkert
koncertszervezes@zuzdarockkert.hu

A változás jogát fenntartjuk!

Klip : Oddland - In The Eyes Of The Mourning

A finn banda debüt lemeze The Treachery Of Senses címmel április 30-án jelent meg a Century Media Records-nál. 

Klip : Vext - Crush

Az amerikai metal-hard rock bandát Tommy Vext (Ex-Divine Heresy/Snot) és Andrew Jacobs (ex-Mutiny Within) alapította, majd később csatlakozott hozzájuk Bill Fore és Angel Vivaldi is a Mutiny Within-ből.
Debüt EP-jük Impermanence címmel július 3-án jelenik meg.
Crush című dalukra készült a video-klip.

2012. június 27., szerda

News : As I Lay Dying - új dal



 A san diego-i As I Lay Dying új lemeze Awakened címmel szeptember 25-én jelenik meg a Metal Blade Records gondozásában.
Az új dalt máris meghallgathatjuk:

News : Testament - új dal, július végén új lemez

A San Francisco-i thrash veteránok Dark Roots Of Earth című új albuma július 27-én jelenik meg Európában. Az Andy Sneap (Megadeth, Arch Enemy, Nevermore, Machine Head) producerrel készült lemez borítóját Eliran Kantor készítette, aki korábban már dolgozott az Atheist, Sigh, Anacrusis és a Gwar bandáknak is.

Az új dal :  True American Hate

2012. június 26., kedd

Klip : Twister - Az Ördög Lánya

Elkészült a Twister második videoklipje, melyet a tavaly megjelent első lemez címadó dalára készítettek.

 

Klip : Municipal Waste - You're Cut Off

Klip : Orange Goblin - Acid Trial

Interjú : Superbutt - gyors helyzetjelentés

A 2000-ben alakult budapesti székhelyű Superbutt zenekar idáig 5 angol nyelvű stúdiólemezt és egy 4 számos EP-t (magyar nyelven)  adott ki.

Kovács Attila gitárostól kértem egy gyors helyzetjelentést.

2011-ben jelent meg a Music For Animals című stúdiólemezetek, amiről két dalra video-klip is készült. Mi újság van most veletek?

- Az utóbbi időben kicsit eltűntünk a közönség szeme elől, mert beleuntunk a lemez-turné-lemez taposómalomba, de természetesen a háttérben kemény munka folyik, legalábbis ezt terjesztjük.
Jelenleg épp a márciusi A38-as koncertfelvételünk keverése és utómunkája zajlik, amit egy nem túl távoli időpontban várhatóan műsorra is tűz majd az M1 televízió, és persze készülünk a nyári koncertjeinkre.
Emellett felvettünk egy különleges feldolgozást is, amit az egyik kiadótársunk, a Die Vorboten zenekar kérésére készítettünk. Nekik hamarosan megjelenik az új lemezük, és az első kislemezdalukat dolgoztuk át a saját stílusunkban, ami várhatóan a lemezelőzetes maxijukon lát majd napvilágot. Több szempontból is nagyon izgalmas volt ez a felvétel, egyrészt mert az eredeti dalra csak halványan emlékeztet (majd) a mi verziónk, másrészt András németül énekelte fel a dalt, illetve azért is, mert várhatóan kizárólag ezen a kiadványon jelenik majd meg.

Koncertek nyáron, esetleg új lemez? Mik a tervek?

- Most kevesebb koncertünk van, mint általában, de például a Szigeten mi nyitjuk majd a keddi napot, utánunk olyan zenekarok lépnek majd színpadra, mint a Lacuna Coil vagy a Dimmu Borgir.
Itthon ez az egy fesztiválos koncertünk lesz, amire már most kitaláltunk egy kis meglepetést, de erről majd időben értesül mindenki.
De aki épp arra jár, az Németországban elcsíphet minket itt-ott a nyáron, illetve ősz elejére is szerveződik egy hosszabb turné, de arról most még kicsit korai lenne beszélni.
Hogy a tervekkel mi van, arról meg inkább Fritz Teufel tudna nyilatkozni.

Köszi szépen, hogy válaszoltál. Sok sikert.
bush

További infó:
http://www.superbutt.net/
https://www.facebook.com/sprbtt
 

News : Ektomorf - augusztus végén új lemez

A februárban megjelent akusztikus lemez után augusztus 31-én Black Flag címmel új stúdiólemezzel jelentkeznek Farkas Zoliék. Az AFM Records gondozásában megjelenő albumon 13 dal fog szerepelni. A lemezborítót a német Tim Eckhorst készítette.

Klip : Halestorm - I Miss The Misery

Klip : Kill With Hate - The Beast Within

Klip : Casketgarden - Black Hole Maelstrom

News : Twister - online klippremier este nyolckor

Bár a technika ördöge mindent megtett azért, meghiúsítsa a Twister videoklip bemutatóját, este 19 órakor a Cinema Rock Café vetítőtermében már nem volt szabad ülőhely. Körülbelül 9 órára megoldódtak a technika problémák és végre elkezdődhetett a vetítés. . Először a megdöbbenés, és a csodálkozás ült ki az arcokon, majd mikor másodjára ment le a klip, természetesen közkívánatra, következhetett az apró részletek kitárgyalása. J A jelenlévők mindegyike kapott dedikált plakátot, és cd-t és Móki egy gyönyörű beszéddel vetett végett az estének. Hétfő volt, másnap munka, siettek haza aludni, de a zenekar nagyon köszöni azoknak, akik eljöttek, és ilyen családias hangulatban meg tudtuk tekinteni az új videót. Köszönet illeti a Magyar Zenészt, Vajtó Lászlót, és a Cinema Rock Cafét, hogy lehetőséget adtak a bemutatóra. 2012.06.26-án este 20 órakor viszont mindenkinek megadatik a lehetőség, hogy a Youtube-on csatornán nyilvánossá tett klipet megnézze, megcsodálja és véleményezze.
A klip természetesen felkerül a Twister zenekar és az Accord Management Facebook oldalára is.

Az időpont tehát: 2012.06.26. kedd, 20 óra
https://www.facebook.com/twisterrocks 
https://www.facebook.com/accordmanagement.hu

Live : V. Zorall Sörolimpia - 2012.08.17-19. Balatonszemes

Mint ahogy azt már mindenki tudja, idén új helyre költözik a Zorall Sörolimpia. Azt mondtuk korábban, hogy csak a helyszín változott, minden más maradt a régiben. Ez így ebben a formában nem állja meg a helyét, hiszen a helyszín változásával egy minőségibb és nagyobb fesztivál lehetősége nyílt meg. Nem beszélve a Balatonról, ami egyik részről egy plusz szórakozási lehetőséget biztosít minden fesztiválozónak illetve egy új színpad is helyet kap majd a magyar tenger partján. A délutáni és esti zenei programokon kívül természetesen idén is lesz Nagy Zorall Lagzi, az edzettebbek biciklizhetnek Szaszával és nem maradnak el a Sörolimpiai Csapatjátékok sem. A Vizi színpadon, természetesen mikor nincs zenés program, élőben sugároz majd a Best Of Rock FM rádió. Idén először, a zenei igényeket kiszolgálva, több tribute banda is fellépési lehetőséget kapott, és a Pulzus tehetségkutatón részt vett zenekarok közül, a három döntősön kívül, a teljesítményük alapján, többen is meghívást kaptak. A Zorall Pussy Színpadon mindennap 13:30-tól körülbelül hajnali kettőig tombol majd a rock'n' roll, olyan fellépőkkel, mint a Kalapács, a Road, a Depresszió és természetesen a Zorall. A Zorall Dreher színpadon többek között ott találjuk a Hammer istálló néhány zenekarát: a Septicment, a Decaying Incest zenekart, a Rubicont, és a Twistert és erre a színpadra érkezik majd zenekar a Felvidékről és a Vajdaságból is. Aki éjfél után még bírja szusszal, azt DJ Paplan szórakoztatja majd 24 órától. Az új helyszínen a cél továbbra is változatlan. A Zorall Army, azaz a népes Zorall család összeverbuválása, egy nagy közös bulira, ahol a személyes találkozásokon és a családias jellegű programokon túl remélhetőleg mindenki megtalálja majd a neki megfelelő zenei programot is, sőt akár új kedvencekre is talál. :) Az V. Zorall Sörolimpiára a belépő 3800 forint lesz, mely magában foglalja a kemping és a strandhasználatot is, és a hetijegy mellé jár egy, aznap megjelenő új Zorall CD. A napijegy 1500 forintba fog kerülni és a belépés 14 éves korig ingyenes.

További információk itt:
https://www.facebook.com/ZorallSorolimpia 
A Facebook eseményhez itt lehet csatlakozni:
https://www.facebook.com/events/190905994317771/

Live : Rubicon - lemezbemutató a Club 202-ben

2012. július 13-án, pénteken a Club 202-ben kerül megrendezésre a Rubicon lemezbemutató koncertje. A zenekar második lemeze, a Mindenen át, a HammerWorld Magazin májusi számának mellékleteként jelent meg, mely számban a szerencsések ajándék belépőt is találhattak a bulira. A lemezbemutató koncertre vendégeket is hív a Rubicon, így a zenekarral közösen lép majd színpadra Szávai Gergő és Mókos Tamás is, a Twister zenekarból. Az este első vendégzenekara az Overcast lesz. A zenekar eredetileg 1999-ben alakult, majd néhány év leállás után, tavaly ősszel újra csatasorba állt. Idén tavasszal megjelent visszatérő EP-jük, mely a Törjön szét! címet kapta. A másik vendégzenekar sem kezdő már, hiszen a Flúg büszke tulajdonosa egy 2006-ban megjelent EP-nek, egy 2009-ben az Edge Records gondozásában megjelent nagylemeznek és tavaly karácsonykor meglepte rajongóit a Visszafordíthatatlan című kislemezzel is. Remélhetőleg ez a nap szerencsés lesz nektek is, hiszen részesei lehettek egy remek lemezbemutatónak és szerencsés lesz a zenekaroknak is, hiszen sokan jöttök és együtt ünnepeltek velünk.

2012.07.13. Club 202 
Rubicon lemezbemutató 
Vendégzenekarok: Overcast & Flúg Szávai Gergő és Mókos Tamás (Twister)

Live : Cinema Rock Café - Nickelblack, Steroid és Cherokee

Újra együtt a Steroid és a Cherokee, ezúttal a Cinema Rock Caféban. Ha lemaradtál a június 15-i Club 202-es buliról, most itt az alkalom, hogy bepótold! :) Ezúttal Budapest belvárosába, a Haris közbe invitálunk Benneteket egy laza bulira, ahol a friss lemezes Cherokee, a továbbra is skizofréniás Steroid és a Nickelback slágerekek hazai mestere a Nickelblack fog nektek muzsikálni. Július 21-én, este 9 órakor kezdődik a mulatság és a belépő 990 forint lesz.


 2012.07.21. 
Nickelblack, Steroid, Cherokee 
Cinema Rock Café V. Haris köz 3.