2012. december 28., péntek

News : Pátria Rádió - 25. LeSZ MA ZEne! (szilveszteri különkiadás)

Szilveszter napján egy kicsit rendhagyó stílusban jelentkezik a 25. LeSZ MA ZEne! Bizony, lassan már két éve havi rendszerességgel ontjuk a szlovákiai magyar zenéket, és a beszélgetések révén maguk a muzsikusok, a koncertszervezők is közelebb kerültek a hallgatóhoz. Ezúttal nyilván egy kicsit humorosabbak leszünk, de az elmúlt időszak összegzésének itt a helye.

Idén ünnepelte ötvenedik születésnapját Hegedűs István, zenész, dalszerző, producer és stúdióvezető. Megtudhatjuk tőle, hogy a hiúz néha nem a macskafélék családjába tartozik. Bohus Zoltán, azaz Zumi is 50 éves lett. A somorjaiak egyik kedvenc muzsikusát a helyi kultúrházban ünnepelték meg. Emmer Péter után Dombóvári Balázs és Bíró Szabolcs következik, végül Renczés Balázs szájából hangzik el pár érdekes mondat. 2013-ban is lesz Harmónia-díj. A jelölés módjáról a legfontosabb információk hallhatóak lesznek a műsorban.

Ami a zenét illeti, lesz Jutott Neki, Gregor Samsa, História, Németh Imre, Csak Van, Mea Vita és Last Blues Band. Mindenkinek jó vételt kíván Lacza Gergely.


A műsor az interneten itt hallgatható: http://www.rozhlas.sk/zive-vysielanie


Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/466855873349941/

Live : Éjfény lemezbemutató & Cherokee évzáró koncert vendégekkel

December 28-án az Éjfény és a Cherokee egy közös bulival zárják az évet, mely egyben az Éjfény lemezbemutatója is lesz. A Cherokee mozgalmas évet hagy maga után, hiszen idén megjelent a várva várt első lemez. Az Egy lapra téve a Nail Records gondozásában jelent meg idén májusban, és a lemezbemutató koncertre június közepén, a Club 202-ben került sor. A budapesti zenekar a hard rock stílusban muzsikál és már készül a második album, melynek megjelenése a jövő év folyamán várható. Az első lemez hagyományos CD formátumban látott napvilágot és a megjelenés hetében, mint új belépő, a MAHASZ lista 10. helyén landolt. A Cherokee nemrégiben készült el egy új videoklippel, melynek felvétele a lemezbemutató koncerten készült. A zenekar nyáron játszott utoljára Budapesten, így remélhetőleg a Cherokee rajongók már nagyon várják ezt a koncertet. Az Éjfény, csak úgy mint a Cherokee, szintén 2000-ben alakult. A zenekar most megjelent albuma, a Motschar már az ötödik az Éjfény lemezek sorában, de az első, mely nem szerzői kiadásban jelent meg. Az új lemez, a Nail Records gondozásában, a novemberi HammerWorld Magazin mellékleteként jutott el több ezer rock és metal rajongóhoz és reméljük, hogy az album sokak tetszését elnyerte. Nemrégiben elkészült az első videoklip is a lemezhez, mely napokon belül elérte az 1000-es nézettséget a Youtube-on. A közös koncertre két vendég is érkezik. Szávai Gergő és Mókos Tamás a Twister zenekarból teszi majd tiszteletét az eseményen.

2012.12.28. Crazy Mama Music Pub
Éjfény & Cherokee koncert
Vendég: Szávai Gergő & Mókos Tamás (Twister)
Kapunyitás: 19 óra
Belépő: 1000 HUF

2012. december 26., szerda

Klip : Dorothy - Szívparancsolat

A Gyöngyös-i Dorothy zenekar elkészítette második video-klipjét a Szívparancsolat című dalukra.
December 29-én a Tetoválók Éjszakáján lépnek fel a PeCsa Music Hall-ban.

További infó:
https://www.facebook.com/DorothyZenekar 

News : Twister - elkészült az angol nyelvű EP

Elkészült a Twister első, angol nyelvű EP-je, az Insight. A zenekar az első album négy legnépszerűbb nótáját rögzítette angol nyelven. A lemez, limitált példányszámban a jövő év első hónapjában elérhető lesz.
Itt meghallgatható:
https://soundcloud.com/twistermusic-hu/sets/insight
További infó:
https://www.facebook.com/twisterrocks

2012. december 25., kedd

Live : Witch Club - End Of Year - Rock Show

Az év utolsó szombati napján, december 29-én a Zselízi Witch Club-ban kerül megrendezésre az End Of Year - Rock Show esemény.
Fellép a felvidéki Rock-Stone zenekar, a hatvan-i Rockin' RockCats rockabilly banda és a felvidéki rock'n'roll brigád, a Nautilus.

Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/523059187717914/

A belépő: 3 Euró 

NAUTILUS
https://www.facebook.com/Nautilus.zene


ROCK-STONE
https://www.facebook.com/pages/Rock-Stone/103712726346404

ROCKIN' ROCKCATS (HU)
https://www.facebook.com/rockin.rockcats

Klip : Zone63 - Shadow of the Past

A 2011-ben alakult, industrial metal-t játszó szentesi Zone63 zenekar a TRENDERfilm segítségével elkészítette első video-klipjét.

További infó:
https://www.facebook.com/zone63

News: Hard - búcsúkoncert a Hard névtől + új dal

HARD - BÚCSÚKONCERT A HARD NÉVTŐL - 2013. Január 11. CLUB 202

A 6. Hard Találkozó jegyében búcsúzik nevétől a Hard zenekar magyar nyelven megszólaló, Kalapács József vezette felállása. Sok-sok változás után a Hard nevet a Björn Lodin féle formáció viszi tovább.
Az új lemezének befejezésén gőzerővel dolgozó Kalapács Józsi vezette, magyar dalos zenekar neve talán már a januári bulin kiderül, A koncerten pedig új dalokat is bemutat a Kalapács - Mirkovics - Vámos - Borbély - Szebényi formáció!

"Az újrakezdés kódja" című a lemez tavaszra várható.

A Hard névbúcsúztató koncertjén a hardereken kívül vendégként Kálmán Gyuri(Dinamit) és Sipos Peti(Irigy Hónaljmirigy) is énekel majd és Váry "Marci" Zoltán a Hard eredeti dobosa is tiszteletét teszi.

A találkozón fellép még különleges műsorával a Triász és a novemberi HammerWorld magazin mellékleteként 20 éves munkásságának legjavát CD-n kiadó vajdasági Faust is.

További infó:
https://www.facebook.com/kalapacshard

Klip : Csakazértis - Mondd el!

Elkészült a budapesti Csakazértis banda új koncert video-klipje a "Mondd el!" című dalukra. A videót a banda énekese Vörös Renátó rendezte.
Csak játék című lemezük itt hallgatható meg:
https://soundcloud.com/csakazertiszenekar/sets/csakjatek/

További infó:
https://www.facebook.com/csakazertis