2012. szeptember 15., szombat

News : Quattro-X - megjelent az első nagylemezük

A Quattro-X zenekar 2006-ban alakult Szegeden. 2009-ben jelent meg első 4 számos EP anyaguk A valóság útján címmel.  Első nagylemezük most, szeptember 13-án jelent meg Megosztva címmel, aminek a lemezbemutató koncertje szeptember 22-én lesz Szegeden a Club Noirba.
Az album elérhető fizikai formában is, de letölthető az alábbi linken is:
http://www.mediafire.com/?gmabygpij8a8yvd

Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/310618065702236/

További infó : https://www.facebook.com/quattroxmusic

Klip : Black Light Burns - How To Look Naked

A Limp Bizkit-ből ismert Wes Borland gitáros zenekara Agata Alexander rendezővel elkészítette legújabb klip-jét, ami az idén megjelent The Moment You Realize You're Going To Fall lemez első single dala.

Klip : DragonForce - Seasons

Klip : Bleed From Within - It Lives In Me

2012. szeptember 14., péntek

News : Zone63 - a Trenderfilm videoklip pályázatán

A Trenderfilm produkció videoklip pályázatot indított, ahová az 5 legjobb pályamű közé bekerült a szentesi industrial metal-t játszó Zone63 zenekar Shadows of the Past című dala is.
A nyertes egy új videó klippel lesz gazdagabb. Az eredményhirdetés szeptember 20-án este 8 órakor lesz.

A Trenderfilm Facebook-os oldalán kell like-olni az ötödik versenyzőt.

News : Claps for Caroline - jön az első lemez

A hazai könnyűzenei élet egyik friss szereplője, a Claps for Caroline első lemeze ‘Stories’ címmel érkezik szeptember 15-én, az elsőként digitális formában megjelenő albumra pedig külföldön és Magyarországon egyaránt nagy az érdeklődés. A Shortscore Media gondozásában megjelenő tíz számos bemutatkozó album az iTunes-ról lesz letölthető szeptember közepétől, majd az összes nagyobb online zenei áruházban, végül pedig fizikai formátumban is megjelenik. A Claps for Caroline szerzeményei egyébként nem szűkölködnek vaskos gitárriffekben, ám mindezt olyan bátran keverik elektronikus betétekkel, ahogy azt rajtuk kívül a hazai mezőnyben eddig senki sem tette.
Egy héttel a 'Stories' megjelenése előtt már az országhatárokon túl is élénk érdeklődés mutatkozik a debütlemez iránt, a kiadvány teaser kisfilmjét például az amerikai Blank TV elsőként mutatta be nézőinek. A zenekar legutóbbi klipje (Cruel Memories) az Egyesült Államokban debütált, a közismert véleményvezér, Bryanstars csatornáján, míg az RTL Klub X-faktoros klipversenyében is megmérettetett Party Nerve összességében már a 200 ezres megtekintés felé halad a YouTube-on. Szeptember 21-én élőben is elcsíphető lesz a csapat, mikor is a budapesti Dürer Kertben mutatják be a ‘Stories’ összes szerzeményét. (Hírlevél)

További infó :  https://www.facebook.com/clapsforcaroline

News : Cradle Of Filth - egy dal az októberben megjelenő új lemezről

A brit Cradle Of Filth tizedik stúdió lemeze The Manticore And Other Horrors címmel október 29-én jelenik meg a Nuclear Blast Records gondozásában.
"For Your Vulgar Delectation" c. új daluk most egy e-mail címért cserébe ingyen letölthető vagy meghallgatható a SoundCloud-on.

2012. szeptember 12., szerda

News : Over My Dawn - kész a debüt lemez (hallgasd vagy töltsd le)

A szolnoki metalcore-t játszó Over My Dawn debüt lemeze Absztrakt Párhuzam címmel meghallgatható és letölthető!!!

Klip : Elvenking - The Loser

Az olasz folk/power metal banda új lemeze Era címmel szeptember 14-én jelenik meg az AFM Records-nál.
Vendégszerepelnek a lemezen : Jon Oliva (SAVATAGE, JON OLIVA'S PAIN), Teemu Mäntysaari (WINTERSUN), Maurizio Cardullo (FOLKSTONE), Alessandro Conti (RHAPSODY, TRICK OR TREAT), Marco Sandron (EDEN'S CURSE, PATHOSRAY) és Giordana Gisamano (INSANITY FAIR).

Klip : The Haarp Machine - Pleiadian Keys

Az extrém progresszív metált játszó angol The Haarp Machine zenekar Disclosure című debüt lemeze október 15-én jelenik meg Európában.

Klip : As I Lay Dying - A Greater Foundation

Awakened címmel szeptember 25-én jelenik meg új lemezük a Metal Blade Records-nál.

Klip : Varg - Guten Tag

A német viking metal banda Varg új lemeze október 5-én jelenik meg Guten Tag címmel a NoiseArt Records-nál.

2012. szeptember 10., hétfő

Live : Pulzus - party a Pecsában

2012-ben először, és reméljük, hogy nem utoljára, került megrendezésre a Pulzus tehetségkutató. Aki vette a fáradtságot és részt vett akár a selejtezőkön, akár a döntőn, biztosan talált magának új kedvenceket, igazi tehetségeket. Szeptember 22-én, ezekből a tehetségekből négy fog újra a Pecsa Music Café színpadára állni. A No More Gravity, aki megnyerte ezt a versenyt, a Contour, aki szintén méltán került a döntőbe, a Southern Comfort, aki a második helyet csípte el, és a Dr. Melancholia, aki teljesítménye illetve produkciója alapján lehetett volna akár döntős is. Mind a négy zenekar igazi bulihangulatot képes varázsolni, így ha eljöttök szeptember 22-én a Pulzus Partyra a Pecsába, tuti nem fogtok unatkozni. 8 órától várunk benneteket! https://www.facebook.com/events/387197138000212/

Live : Rock'n Roll Swindle - a Club 202 színpadán

Szeptember 15-én újra Rock'n Roll Swindle koncert lesz a Club 202-ben. Aki esetleg még nem tudná ( van ilyen?), a Rock'n Roll Swindle a Zorall legénységének leányvállalata, ami a tagok korábbi zenekarainak legnagyobb slágereit hivatott újra színpadra állítani. Repertoárjukat képezik a 90-es évek hazai rock klasszikusai, így a Sing Sing, a Sex Action, a Junkies, és a Dance nótái. Ezen az estén viszont nem csak a jól ismert slágerek csendülnek majd fel, hiszen három vendégzenekar is színpadra lép. Az ismert lánycsapat, a Vasmacska, és a Zorall turné idei állandó két résztvevője, a Jackpot és a bugZ is. A buli este 21 órakor kezdődik és a belépő 1500 forint lesz. Találkozzunk újra a Club 202-ben! :)

2012.09.15. Club 202, Budapest
Rock'n Roll Swindle
Vendégek: Vasmacska, Jackpot, bugZ
Belépő: 1500 HUF

Live : Twister - koncert Salgótarjánban

Szeptember 15-én, pénteken először koncertezik a Twister Salgótarjánban. A nemrégiben megnyílt Talent Klub meghívásának tesznek eleget, remélve, hogy Salgótarján zeneszerető közönségét is rabul ejti majd az Ördög lánya. A koncertre elővételben már kaphatók a jegyek a helyszínen, 700 forintos áron. Ugyanehhez a koncert napján 1000 forintért tudtok majd hozzájutni. A következő héttől a Twister a Rubicon zenekarral indul közös miniturnéra, a budapesti rajongók pedig legközelebb december 8-án, a Club 202-ben találkozhatnak a zenekarral, ahol is a Wisdom meghívásának tesznek majd eleget. 2012.09.15. Twister koncert Salgótarján, Talent Klub