2012. október 2., kedd

Live : Zorall - lemezbemutató a Club 202-ben

Véget ért a nyár, és ezzel a szabadtéri koncerteknek is befellegzett egy időre. De nincs ok aggodalomra, hiszen ősszel visszatérünk egyik kedvenc helyünkre, a Club 202-be! Amiért pedig október 20-án érdemes lesz oda látogatni, az a Zorall zenekar Ramonia című legújabb lemezének bemutatója. Ahogy ebben az évben már megszokhattuk, lesz Jackpot és bugZ, a Zorall pedig pontosan 22 órakor áll majd a színpadra. Az új lemez augusztus 17-én jelent meg, így már minden megrögzött Zorall fannak volt ideje megtanulni a nótákat. Az ismétlés azért nem árt senkinek sem, az új versenyzőknek pedig még van ideje egy-két nótát bebiflázni. A segítségért katt a Youtube linkre.

http://www.youtube.com/watch?v=0uH1VjVMWfA

2012.10.20. Zorall Ramonia lemezbemutató Club 202
Vendég: Jackpot, bugZ
Belépő: 1500 HUF

Live : Action - Újratöltve a Club 202-ben

Az Action zenekar 1994-ben alakult (Szendrey Zsolt - ének, Mátyás Attila - gitár, vokál, Somlyai Miklós - basszus, vokál, Zana Zoltán - dob, vokál) és az első években két remek lemezzel is megörvendeztette rajongóit. Az Összeomlás és a Terror eladása is meghaladta a 15 ezret. A csapat ezután több átalakuláson ment keresztül, de így is, 1994 és 2006 között 7 lemezzel gazdagították az Action diszkográfiát. A zenekar teremtette meg az úgynevezett getto-rock műfajt, mely előtte nem létezett Magyarországon. Az Action Önpusztítók című dalára Rohonyi Gábor készített klipet, mely valósághűen mutatta be a budapesti gettókban folyó állapotokat. A zenekar 2002-es feloszlása után Szasza a Zorall zenekarral járta az országot, és egyre többször futott bele a kérdésbe: Mikor lesz újra Action? Így jött az ötlet, hogy egy nagyszabású koncert erejéig újra összeálljon a csapat. Budavári Vili örömmel mondott igent, a többiek elfoglaltságaik miatt nem tudták elvállalni a hosszas felkészülést, de ennek ellenére Ganxsta Zolee és H. Keresztes Viktor is beül pár dal erejéig a dobok mögé. Ezután Szasza megkereste zenész barátait és összerakta az új csapatot:
Szendrey "Szasza" Zsolt - ének
Budavári Vili - gitár
Egyházi Gábor - basszusgitár
Sznák "Zaba" Zoltán - dob.
Gőzerővel folynak a próbák, hogy egy igazán ütős műsorral léphessenek színpadra 2012. október 30-án, kedden a Club 202-ben. Vendégfellépők is lesznek a bulin, újra hallhatjuk élőben Tissyt és tiszteletét teszi Takács Vilkó is. Az Action vendégzenekara a Room of The Mad Robots lesz. Várunk benneteket az évezred legkeményebb hardcore bulijára a Club 202-be!
Action – Újratöltve 2012.10.31. kedd Club 202
Belépő: 2000HUF
Kezdés: 20:30
https://www.facebook.com/pages/Action-Zenekar/363505087059739

Live : Tűzmadár - a Rocktogonban, vendég a Steroid

Ez a fúzió egyszer már működött, így biztosak lehetünk abban, hogy a Tűzmadár és a Steroid zenekarok most is felejthetetlen bulit csapnak majd a Rocktogonban. Ha erről Te sem szeretnél lemaradni, akkor október 13-án, szombaton ott a helyed Budapest egyik legrégibb rock klubjában, ahol a Steroid bemelegíti a közönséget, majd a Tűzmadár rátesz még egy lapáttal. :)
A buli este 8-kor kezdődik ( ne késs, mert lemaradsz a jóról) és 1000 forint lesz a belépő.


2012.10.13. Rocktogon, Budapest
Tűzmadár & Steroid
Belépő: 1000 HUF Kezdés: 20 óra

Live : Twister & Rubicon - Szegeden a Club Noirban - vendég a Quattro-X

Október 13-án Szegeden koncertezik a Twister és a Rubicon. Mindkét banda számára újdonság Szeged városa, bár a Twister tavaly fellépett a Szegedi Ifjúsági Napokon, de azóta ugye sok víz lefolyt már a Tiszán. :)
Most viszont nagy buli lesz a szegedi Club Noirban és ebben még a szegedi Quattro-X is a két budapesti zenekar segítségére lesz. Itt beszerezhetsz majd Twister és Rubicon pólót illetve lemezt, akár dedikálva is. A belépő mindösszesen 600 forint lesz és az első banda 21 órakor lép majd színpadra. Az Ördög lánya mindenen át,most egészen Szegedig :)
2012.10.13. Szeged, Club Noir
Twister & Rubicon
Vendég : Quattro-X
Kapunyitás: 20 óra
Belépő: 600HUF

Live : Southern Comfort - októberben 4 koncert a határon innen

A felvidéki Southern Comfort zenekarról először azok hallhattak, akik figyelemmel kísérték a tavalyi paksi tehetségkutatót. A zenekar ott egy különdíjjal lett gazdagabb, melynek gyümölcse az alább látható videoklip. Tavasszal második helyezést értek el a budapesti Pulzus tehetségkutatón és megszerezték az első díjat a SzobRock elnevezésű hajdúszoboszlói rendezvényen, melynek eredményeképpen megmérettethetik magukat október 5-én a Syma Csarnokban megrendezésre kerülő Hangfoglalón.
A magyarországi szerepléseknek köszönhetően nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak, így nem véletlen, hogy a Hangfoglaló után még három alkalommal lépnek fel az országban októberben. Október 12-én a miskolci Cornerbe kaptak meghívást, ahol az első profi videoklipjüket forgatták, majd október 26-án Hajdúszoboszlón, a Rock Caféban hallhatják őket újra. Másnap irány Érd, ahol a Borgödörbe viszik könnyen emészthető blues rock muzsikájukat.
A zenekar hamarosan néhány dalt is rögzít és tesz elérhetővé az internet segítségével.
2012.10.05. Budapest, Syma Csarnok, Hangfoglaló
2012.10.12. Miskolc, Corner
2012.10.26.Hajdúszoboszló, Rock Café
2012.10.27.Érd, Borgödör

News : Thornwill - ízelítő a második lemezről

Requiem for a Fool. Ezt a címet fogja viselni a Thornwill hamarosan megjelenő, második lemeze. A zenekar első, 2010-ben megjelent albuma, az Implosion rengeteg pozitív kritikát kapott nem csak itthon, de külföldön is, és Thornwill dalait a világ több rockrádiója játssza. 2011-ben a Thornwill dobosa, Knausz Péter, a Paiste egyik magyarországi endorsere lett, és szintén ebben az évben az Awe in One is a zenekart választotta egyik hazai képviselőjévé. A Thornwill 2010-ben készítette el első videoklipjét, a Noa's Ark című nótára. Ezt a klipet játszotta többek között az MTV, az 1like Rock és Magyar Rock TV is. Hamarosan viszont itt a Requiem for a Fool, melybe az alábbi linken hallgathattok bele:

Live : The Southern Society - lemezbemutató koncert a Crazy Mama klubban

A The Southern Society első magyarországi lemezbemutató koncertje
október 13.-án a budapesti Crazy Mama klubban lesz, a Vaktöltény
és Vastrabant zenekarok társaságában.

Kapunyitás 19.00 óra.

Beugró: 1000 Ft.

Facebook

Klip : Deep Inside - Préda

A Deep Inside zenekar - Kell egy újabb jel című nagylemezéhez elkészült az első videoklip Préda címmel. Lemez megjelenés 2012. október 15. Lemez bemutató turné 2012. október 6-tól a Junkies és a Rómeó Vérzik társaságában. (Render Media) További infó : http://www.deepinside.hu/