2012. június 8., péntek

Live : Cinema Rock Cafe - Elit klub indul hamarosan


Hamarosan új klubbal bővül a budapesti belváros éjszakai élete! A Cinema Rock Cafe a Párisi Udvar bejáratánál, a Haris köz 3. szám -majdnem a Váci utca sarkán- alatt nyílik. A 170 nm-es exkluzív rockklubban max. 120 fő szórakozására nyílik majd lehetőség estéről estére. A helyszín igényes belső kialakítással és komoly technikai paraméterekkel fog rendelkezni. A vendégek a földszintről nyíló lépcsőkön keresztül juthatnak a klub felső és alsó szintjeire. Az emeleti részen kapott helyet egy mozi terem, ahol a rockzenéhez kapcsolódó filmek, koncertvideók, klipek vagy akár sportműsorok kerülhetnek majd vetítésére. Ezen felül egy tágas, fedett terasz is rendelkezésre áll, ahol szabadban is  A klub sikerét leginkább a rendszeres programkínálat hozza majd meg, mely olyan minőségi (koncertek, karaoke, vetítések, közönségtalálkozók, stb.) szórakozási lehetőséget nyújthat közönségének, mely párját keresi Budapest szívében. A különleges "törpeklub" adottságaihoz és kialakításához igazodva elsősorban meghittebb, igényes vendégkör kiszolgálásra, tematikus és underground estek vagy napközbeni programok lebonyolítására, maximum 120 fő befogadására alkalmas két szinten. Áraik a klub minőségéhez és elhelyezkedéshez képest rettentően olcsóak! Bár a hivatalos megnyitó még várat magára, már most látogatható! A június 9-i tesztnap -mely egy fergeteges Guns N' Roses klubestnek ad otthont- után június 15-én (pénteken) egy igazán egyedi alternatív zenekar: a Purga foglalja el a színpadot, majd reggelig alter / rock diszkóra tombolhatnak az aznap ellátogatók! Másnap, szombaton a blues zenéé a terep! Igazi kuriózumként ad koncertet a fővárosi Moszkvics együttes és a legjobb blues nótákkal fellépő Blues For Sale! Aki szeretné még a nyitás előtt megszemlélni a  Cinema Rock Cafe-t és persze egy hatalmasat bulizni mellé, annak ott a helye! A szervezők szeretettel várnak mindenkit!

Június 9. (péntek) – Guns  N' Roses Klubest:
Fellépők: Rocket Queen (Guns N' Roses), Zapruder
Rockdiszkó hajnalig
Emeleten Karaoke este tíztől!
Koncertkezdés: 21.00
Belépő: 990 Ft

Június 15. (péntek) – Alter Est:
Fellépő: Purga
Alter / rock diszkó hajnalig
Koncertkezdés: 21.00
Belépő: 990 Ft

Június 16. (szombat) – Blues Night:
Fellépő: Moszkvics, Blues for Sale
Zene hajnalig
Belépő: 990 Ft
Kapunyitás: 19.00
Kezdés: 21.00

2012. június 7., csütörtök

Live : Zúzda Rock Kert – A zúzás folytatódik

A múlt hét után -amikor is négy napon keresztül folyt a mulatság- ismét a húrok közé csapnak a legújabb újbudai klubban! A megszokott szerdai, Shady által vezetett  rock-karaoke után pénteken a Nemzeti Rock veszi át a főszerepet! A Zúzda színpadán a Romantikus Erőszak énekesét, Sziva Balázst és legújabb zenekarát a Szent Suhancokat láthatjuk! A csapat nevét egy, az 1956-os magyar szabadságharc idejéből eredő szleng kifejezés adta, amit a szovjet Vörös Hadsereggel szembeszálló fiatal fegyveres felkelőkre használtak. A részben még a vasfüggöny mögött született nyersen dübörgő -oi, punk, skinhead, ska- dalok nemzeti büszkeségről, társadalmi problémákról, rendőri brutalitásról, futballról, a skinhead életérzésről szólnak. Ezek frissen feldolgozva igazi csemegének számítanak! Vendégzenekarként a A csinovnyik halála ad koncertet! Szombaton a Junkies volt frontemberének rockzenekara a Fight Club lép színpadra! Csordás Tibi (ének), Tari Botond (gitár), Garay Zoltán (basszusgitár) és Ragadics Csaba (dob) egy igen jó bandát hozott össze.  Bátran ajánlható mindenkinek! Előzenekarként a  Trendkillerz, a Solidmen és a Dízel érkezik! Az élő muzsika után mindkét nap rockdiszkó hajnalig! A szervezők szeretettel várnak mindenkit!

2012.06.06. - Rock-karaoke Shady-vel:
Belépő: Ingyenes
Kapunyitás: 19.00, Kezdés: 21.00
 
2012.06.08. -Nemzeti Rock:
Fellépők: Sziva Balázs és a Szent Suhancok, A csinovnyik halála
Belépő: 1000 Ft
Kapunyitás: 19.00, Kezdés: 21:30
 
2012.06.08. -Fight Club:
Fellépők: Fight Club,  Trendkillerz, Solidmen, Dízel
Belépő: 690 Ft
Kapunyitás: 19.00, Kezdés: 20:00
 
A változás jogát fenntartjuk!

News : Miseration - 2 új dal az új lemezről

Christian Älvestam (Solution .45, Torchbearer, ex-Scar Symmetry) zenekarának új lemeze "Tragedy Has Spoken" címmel július 2-án jelenik meg Európában. Az "On Wings Of Brimstone" és a "Stepping Stone Agenda" című dalokat elérhetővé tették a Youtube-on.

Klip : Iwrestledabearonce - I'm Gonna Shoot

News : Grave Digger - új lemez a láthatáron

A német power banda új lemeze augusztus 24-én jelenik meg Európában. Július 27-én megjelenik egy 6 dalos mini CD.

"Home At Last" című új dal mellett kiadatlan és koncert nóták lesznek.

News : Black Majesty - júliusban új lemez

Az ausztrál dallamos power metal-t játszó banda új lemeze "Stargazer" címmel július 20-án jelenik meg. A lemezborítót ismét Dirk Illing (Scorpions, Wizard) készítette. A dob alapokat még tavaly októberben vették fel Roland Grapow (Masterplan, ex-Helloween) szlovákiai stúdiójában. A lemezt szintén Grapow fogja keverni.

Klip : Evile - In Memoriam

Klip : Turbonegro - You Give Me Worms

A norvég banda új lemeze "Sexual Harassment" címmel június 13-án jelenik meg! 

Klip : Crystal Viper - Witch's Mark

2012. június 6., szerda

News : Leander Rising - új név, amerikai lemezmegjelenés

Friss hír a Leander Rising oldaláról:

Az elmúlt hónapokban felpörögtek az események hazánk egyik legnépszerűbb metal zenekara, a Leander körül. A felfokozott érdeklődéssel várt, "SzívIdomár" címmel megjelent bemutatkozó album a MAHASZ albumeladási Top 40 lista előkelő 3. helyén nyitott, és az azt követő héten is megőrizte fantasztikus pozícióját. A 14 dalt tartalmazó korong fogadtatása mind a közönség, mind a szakma részéről rendkívül pozitív, ezt bizonytja a számtalan dicsérő kritika, mely a nyomtatott és online sajtóban látott napvilágot.
További örömre adott okot, hogy a Fonogram - Magyar Zenei Díj "Az év hazai felfedezettje" kategóriájába a Leander zenekar is az esélyesek közé került. Ugyan a jelölést nem sikerült díjra váltani, de a srácok egyáltalán nem szomorodtak el, hiszen a Ballantine's Fonogram különdíj közönségszavazásán az "Év Zenekara" kategóriában arattak győzelmet. Természetesen az ünneplés nem maradt el...
Azonban a közelmúlt sikerei után sincs megállás, hiszen a srácok életük talán eddigi legnagyobb kihívása előtt állnak:


Hosszas tárgyalásokat és számtalan egyeztetést követően sikerült megállapodni a CEN/RED csoporttal, hogy a zenekar angol nyelvű albuma 2012. július 17-én megjelenjen Amerikában is!
Az 1979-ben alapított vállalat elsősorban a rockzenére specializálódott és a ma már Sony Music-tulajdonban lévő cég számtalan független metal/rock label kiadványát gondozza az Egyesült Államokban (Prosthetic Records, Equal Vision, Megaforce stb). Az amerikaik számára a "Heart Tamer" első körben digitálisan lesz hozzáférhető, illetve limitált példányszámban legyártott, fizikai CD is rendelhető lesz a weboldalról.
A tárgyalások során derült ki, hogy a Leander nevet egy német előadó korábban levédette, így a jogi problémák elkerülése érdekében és hogy semmi se veszélyeztesse az amerikai megjelenést, a zenekar Leander Rising-ra változtatta nevét.
Mostantól ez a csapat hivatalos neve, így a hozzájuk kapcsolódó alábbi oldalak elérhetősége a következőképpen alakul:
Weboldal: www.leanderrising.com | www.leanderrising.hu
Facebook: http://www.facebook.com/LeanderRising
YouTube/VEVO: http://youtube.com/LeanderRisingVEVO
(a tartalmak feltöltés alatt)
Természetesen a nyári fesztiválokon is ezerrel fog zúzni a Leander Rising, íme a dátumok:

Június 16. - Dombóvár - Fémvár Fesztivál
Június 20. - Budapest Park
Július 11. - Pécs - Rockmaraton Fesztivál
Július 21. - Tokaj - Hegyalja Fesztivál
Augusztus 1. - Székesfehérvár - FEZEN fesztivál
Augusztus 3. - Erdélyi Fierd Tábor
Augusztus 25. - Szeged - SZIN fesztivál
Augusztus 31. - Keszthely - Club 512 w/Subscribe
Szeptember 4. - Bp - Zöld Pardon

News : Korpiklaani - új dal


A finn folk metal banda új lemeze "Manala" címmel augusztus 3-án jelenik meg a Nuclear Blast Records gondozásában.

2012. június 5., kedd

News : Serj Tankian - töltsd le az új dalt


Serj Tankian július 10-én megjelenő "Harakiri" című új stúdió lemezéről szabadon letölthető a "Cornucopia" című dal. Nem kell csak egy név és egy e-mail cím cserébe.

 http://www.serjtankian.com/freesong/

Klip : Slaves on Dope - Unraveling

Klip : Sebastian Bach - I'm Alive

News : Periphery - új dal a második lemezről

Július 16-án jelenik meg Európában a Maryland-i csapat "Periphery II: This Time It's Personal" című új lemeze.

Közreműködtek a lemezen : John Petrucci (Dream Theater), Guthrie Govan (The Aristocrats) és Wes Hauch (The Faceless).

Klip : SpiralArms - Dropping Like Flies

San Francisco-i bandát Craig Locicero (Forbidden, ex-Manmadegod) gitáros, Tim Narducci (ex-Systematic) énekes, Chris "Cornbread" Lombardo on basszusgitáros, Brad Barth billentyűs, Anthony Traslavina ritmusgitáros és Ron Redeen (The Esseness Project) dobos alkotja.
A nyáron megjelenő "Freedom" lemez első single dalára elkészült a videó-klip is.

News : Dew-Scented - új dal

A német thrash-erek új lemeze "Icarus" címmel július 30-án jelenik meg a Metal Blade Records gondozásában.

"Sworn To Obey" című új dalukat közzétették a Youtube-on.

2012. június 3., vasárnap

News : Me Ill - Emergenza DÖNTŐ! - 2.hely

Tegnap (június 2.) a Budapesti Club 202-ben megrendezett  Emergenza döntő 15 fellépője közül a második helyezett lett a budapesti Me Ill zenekar. Hamarosan interjút olvashattok velük az oldalon. Addig is lájkoljátok az oldalukat.