2012. szeptember 26., szerda

News : Machina - a régóta várt debütáló album

Az Arkansas-beli Little Rock-ban alakult Machina zenekart Phil Taylor (Future Leaders Of The World) énekes, John LeCompt (ex-Evanescence) gitáros, Rocky Gray (ex-Evanescence) dobos és Thad Ables basszusgitáros alkotja. Megjelent a régóta várt debüt lemez, aminek címe To Live And Die In The Garden Of Eden és meghallgatható a teljes lemez ITT.

További infó : https://www.facebook.com/Machinarock

Klip : Gypsyhawk - Hedgeking

Live : Hawthorne Heights - először látogat Magyarországra

A 2001 óta működő ohio-i Hawthorne Heights az amerikai rock színtér egyik kiemelekedő csapata, és bár sokszor elsütötték velük szemben az idő közben megcsúfolt emo jelzőt, ez részükről mindig is egy érzelemgazdag, fogós zenei tartalmat takart. Az USA-ban a legnagyobb zenei fesztiváloktól a show-műsorokon át az egész kontinenst átszelő gigaturnékig mindenhol megfordultak, lelkesedésüket pedig még az a tragikus esemény sem tudta megörtni, mikor fiatal gitárosuk, Casey Calvert 2007-es turnéjuk első éjszakájának reggelén örökre elaludt. Az érthetetlen haláleset óta négytaggúra csökkent Hawthorne Heights idén összel az "Autumn of Hope" névre keresztelt turné keretein belül Budapestre is eljut. A szeptember 19-étől október 28-áig tartó körutat olyan zenekarokkal osztják meg, mint a Kyoto Drive, a Burn The Fleet, a Lover Lands, vagy a - velük együtt szintén Budapestre látogató - The Elijah.
Az október 13-án a Dürer Kertben megrendezésre kerülő koncerten a hazai modern rock vonal egyik legígéretesebb képviselője, az Our Youth ugyancsak fellép, de ott lesz a szintén itthoni vizeken evező First Memories és a Pygmalion is.

A Horizon Music és a ShortScore.net bemutatja:
Hawthorne Heights, The Elijah + vendégek
2012. október 13 - Dürer Kert, Budapest
Jegyár: 2000/2500 HUF

2012. szeptember 25., kedd

News : Motionless In White - új single dal

A scranton-i (Pennsylvania) Motionless In White banda Infamous című új lemeze november 13-án jelenik meg a Fearless Records-nál.
Itt az első single dal, ami elérhető az iTunes-on is : ITT

Facebook

Klip : Dokken - Empire

A Dokken Broken Bones című nagylemeze ma, szeptember 25-én jelent meg.

2012. szeptember 24., hétfő

Live : Keep Wiseman Alive 6. - a Wisdom vendége a Twister

Bátran kijelenthetjük, hogy a 2012-es év a Wisdom egyik legsikeresebb éve. Februárban szerződést kötöttek a Noise Arts Records-al, és ennek folyományaként részt vehetnek a Sabaton, Swedish Empire névre keresztelt őszi turnéján. Az í-re a pontot az a remek hír tette fel, hogy a turné jövő tavasszal is folytatódik, és az egyik állomás Budapest lesz. Szerencsére a hazai rajongóknak nem kell jövő tavaszig várnia, hiszen december 8-án, immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Keep Wiseman Alive. A Club 202-ben tartandó nagyszabású évzáró buli a Royal Vodka támogatásával jön létre, melynek egyik, igencsak közönségbarát akciója, hogy az első 300, elővételi jeggyel érkező vendég hímzett kötött sapkát kap ajándékba.
A Wisdom vendége ezen az estén a Twister lesz. A zenekar jelenleg második albumán dolgozik, mely a tervek szerint, csak úgy mint az első, a Nail Records gondozásában jelenik meg jövő nyáron. A zenekar első lemezének bemutatóját szintén a Club 202-ben tartotta, így örömmel tér vissza a tett színhelyére.

Az elővételi jegyeket, 1500 forintért, a következő helyeken szerezhetitek be:
Ticketportál, Club 202, Headbanger, Hammer, CD pince.
Jegyár a helyszínen: 2000 forint

http://www.wisdom.hu/ 
https://www.facebook.com/wisdommusic 
https://www.facebook.com/twisterrocks

Live : Rockerek éjszakája - a Big Bike Pubban

Október első hétvégéjén újra Rockerek éjszakája az új helyre költözött Big Bike Pubban. Az este főszereplője ezúttal is a Cool Head Klan zenekar, de a fellépők sorát erősíti az Idols Tribute és az Overcast zenekar is. Az Idols Tribute ismerős lehet a budapesti koncertlátogatók számára, hiszen az olasz frontemberrel bíró zenekar sok helyen megfordult már a székesfővárosban. Az Overcast, az elmúlt hónapokban bekövetekezett tagcserék miatt nem sokat koncertezett, de az egyre gyarapodó számú rajongók azért elcsíphették őket szeptember 7-én, a Club 202-ben.
Ez a buli mindenféleképpen ütősnek ígérkezik és ami a legfontosabb, hogy ingyenes!

Klip : For Today - Foundation

A For Today új video-klipjét Ramon Boutviseth (Trivium, P.O.D.) rendezte.

News : Avenged Sevenfold - új dal

Az új Avenged Sevenfold dal címe Carry On és a november 13-án megjelenő Call Of Duty: Black Ops II videó-játékban is hallható lesz remélhetőleg!

News : Between The Buried And Me - videó a stúdióból


Between The Buried And Me új albuma The Parallax II: Future Sequence címmel október 9-én jelenik meg a Metal Blade Records gondozásában.

Klip : Joe Bonamassa - Dislocated Boy

News : Deftones - töltsd le az új dalt

Chino Moreno vezette Deftones zenekar hetedik stúdiólemeze Koi No Yokan címmel november 13-án jelenik meg. A producer Nick Raskulinecz (Rush, Foo Fighters), aki a 2010-es Diamond Eyes albumnál is segített.
Leathers című új daluk ingyenesen letölthető a Deftones.com-ról.

Klip : Road - Nem kell más (Akusztikus verzió) 3D

2012. szeptember 23., vasárnap

Klip : Ektomorf - Unscarred

News : Angertea - meghallgatható a teljes lemez

A szentesi Angertea zenekar legújabb lemeze meghallgatható a SoundClound-on, vagy megvásárolható az itunes-on és a spotify-on, vagy az alábbi email címen megrendelheti.
Info: angertea@gmail.com
Facebook :  https://www.facebook.com/angerteahun

Angertea - Nr.4 : Songs Exhaled 

News : Reflected - világvége projekt

A 2003 óta aktív Reflected idén ősszel egy teljesen újszerű megjelenéssorozattal igyekszik meghódítani régi és potenciális új rajongóit. A csapat 'New Atlantis' címmel több részletben, egy zenés hangosköny formájában adja ki legújabb dalait, melyek 2012-ről és a világvége-hisztériáról szólnak. A szerzemények összesen hat fejezetből állnak össze – három történet és három dal összetételben – sorban, egyenként videókkal megjelentetve. A hat fejezet címét egybeolvasva az alábbi versikét kapjuk, ami egyben a könyv előszava is:

“Fear no apocalypse Rise, open up your eyes, And shine in the light of falling stars”

Mindegyik sor két címből áll : egy történeté és az utána következő dalé. A három blokk három teljesen különböző szemszögből vizsgálja a fő témát, 2012-t. Szó esik társadalmunk válságáról, egy esetleges apokalipszis fogadtatásáról, az emberek reakcióiról, vagy arról, hogy egy világvége-buliban hogyan talál egymásra két vadidegen, és tölti meg erotikával a föld utolsó óráit.” - nyilatkozta Gál Gergő, a csapat énekes gitárosa.
Az őszi megjelenéssorozat, melyet egy könyvecske is kísér a tél folyamán, december 21-én egy óriási “Világvége party” koncert képében csúcsosodik ki. Az első két fejezet már meg is érkezett, így az felvezető sztorivideó, a 'Fear', majd pedig a 'No Apocalypse'-klip megadja a történet kezdőlöketét...

A Reflectedről: A zenekar 2003-as megalakulása óta folyamatosan turnézik Magyarország -, és Európa szerte. Olyan zenekarokkal játszottak együtt, mint az Ignite, NoFX, vagy a No use for a name az ország legnagyobb koncerttermeiben, illetve számos alkalommal turnéztak Franciaországban, és Németországban is. Paradise Found, az album amely az első lemezt, az In the Line –t követte a World Records jóvoltából az USA-ban, illetve az In Ya Face által Japánban is megjelent. Legutóbbi albumuk, a Here’s to You 2011 Márciusában látott napvilágot, és az előzőekkel ellentétben ingyenesen letölthető a zenekar oldaláról. Legújabb slágerük, a Flags & Lies rendszeresen helyet kap az MR2 lejátszási listáján, ahol a Reflected nemrég a nap előadója volt. (ShortScore)

Live : Enslaved - 7 év után újra Budapesten

Hét év után ismét Budapestre látogat a norvég extrém metal világának egyik legizgalmasabb alakja, az Enslaved! Az eltelt idő pedig joggal igazolja majd, hogy egy több mint húsz éve működő banda még mindig képes újra és újra friss hangokkal kísérletezni, hiszen a Kultiplexes buli óta már megszilárdult felállású zenekar a black metalból kiindulva végleg saját ösvényére lépett.
Persze a sveiói formáció saját ugróiskolája így is számtalan izgalmas mérföldkővel ajándékozta meg a műfaj szerelmeseit, elvégre az első évek viking black metal arculatából (amit még a Mayhem tragikusan elhunyt gitárosa, Euronymous adott ki saját kiadóján, a Deathlike Silence-en keresztül) következetesen virágzott ki egy progresszívebb, szerteágazóbb hangzásvilág. Az atmoszféra megteremtése már a kilencvenes évek közepére meghatározóvá vált a zenekarnál, és az Osmose-nál megjelent anyagok is azt sugallták, hogy a banda egyre közelebb kerül a hetvenes évek progresszív irányvonalához: ez a 2003-as Below the Lightson teljesedett ki, ami meghozta a rég várt áttörést a bandának.
Az azóta megjelent lemezek ennek szellemében egy, a black metaltól már elrugaszkodott, a klasszikus rockzenéből viszont egyaránt táplálkozó zenekart tisztelhetünk az Enslavedben, akik most ősszel jelentkeznek tizenkettedik nagylemezükkel. A RIITIIR (ami annyit tesz norvégul: „az ember gyökerei”) elődeihez hasonlóan a Nuclear Blast gondozásában jelenik meg szeptember 28-án, és a zenekar nyilatkozatai alapján épp annyiban fog kötődni a korábbi évek természetközpontú hagyományához, amennyire magán hordozza majd a jellegzetes, a műfaji elemektől eltávolodó betéteket, szólamokat.
Így hát nincs is mást mondani: ha kíváncsi vagy napjaink egyik legizgalmasabb extrém metal zenekarára, akiken képtelen fogni az idő vasfoga, és közben mégis képtelenek csalódást okozni, akkor jövő márciusban találkozzunk a Dürer Kertben! (ShortScore)

Jegyrendelés
Facebook esemény 

A ShortScore és a Dürer Kert bemutatja:
Enslaved (NOR) + vendégek
2013. március 29. 19:00 Budapest, Dürer Kert