2011. április 23., szombat

News : Poisonblack - új klip, új lemez

A finn Poisonblack új lemeze április 27-én jelenik meg. A Dániában felvett dalok producere Tue Madsen (The Haunted, Sick Of It All) volt. A klip a Mercury Falling című dalukra készült.



News : Skindred - új album

 A reggae metal-t játszó Skindred április 25-én új albummal jelentkezik. A lemez címe Union Black és az első klip a Warning című dalukra készült.



News : Borknagar - I.C.S Vortex visszatért

Simen Hestnæs (I.C.S Vortex) visszatért a Borknagar soraiba. A várhatóan 2012 elejére ígért új albumon már a Dimmu Borgir-ban is megfordult énekes-basszeros és a jelenlegi énekes Vintersorg együtt fog "énekelni".

Klip : Turisas - Stand Up And Fight


 A Turisas új klip-je a Radio Rock weboldalán tekinthető meg.


Klip : Eden Weint Im Grab - Moritat Des Leierkastenmanns



News : Alestorm - új dal



A skót folk metal banda Alestorm új albuma június 6-án jelenik meg Back Through Time címmel.

News : Symphony X - új dal, új lemez


"The End Of Innocence" a címe a progresszív metal-t játszó Symphony X június 17-én megjelenő Iconoclast lemezéről. A dal elérhető a banda Facebook oldalán is.


News : Lake of tears - 4 év után új lemez

A svéd Lake Of Tears 4 év után új lemezzel jelentkezik. Az április 29-én megjelenő " Illwill " című lemez  U.N.S.A.N.E. dala ingyenesen letölthető ITT az AFM Records jóvoltából. A limitált kiadáson 3 élő felvétel lesz és az anyag 180 gr. vinyl-en is megjelenik.

News : The Poodles - I Want It All



News : Dawn Of Disease - új lemez

A német death banda Dawn Of Disease debüt lemeze "Legends Of Brutality" cimmel április 29-én jelenik meg a Noise Art Records-nál. A producer Jörg Uken (God Dethroned, Dew-Scented, Sinister) volt. A lemez két dalában Henri Sattler is közreműködik a God Dethroned-ből.

Find more artists like Dawn of Disease at Myspace Music


News : Nevermore - Jeff és Van kiszállt


A Nevermore gitárosa Jeff Loomis és Van Williams dobos kilépett a bandából. Az ok : ...belső problémák.

2011. április 21., csütörtök

News : Matt LaPorte - R.I.P.

"Legyen könnyű Neked a Föld"

Elhunyt Matt LaPorte a Jon Oliva's Pain és a Circle II Circle gitárosa.

News : Panzerchrist - új album

A dán death-black Panzerchrist új Regiment Ragnarok lemeze április 18-án jelent meg a Listenable Records gondozásában. A banda legutolsó
teljes hosszúságú kiadványa még 2006-ban jelent meg Battalion Beast címmel. A lemez három dala ("King Tiger", "Ode To A Cluster Bomb", "Prevail") már februártól meghallgatható a ReverbNation és a Facebook oldalukon.

2011. április 20., szerda

News : Warrant - új lemez

A kaliforniai Warrant két évig készült új albuma május 17-én jelenik meg a Frontiers Records-nál. A Rockaholic-ra keresztelt album producere Keith Olsen (OZZY OSBOURNE, WHITESNAKE, SCORPIONS) és Pat Regan (KISS, DEEP PURPLE, TED NUGENT) keverte.


Klip : Kvelertako - Ordsmedar av Rang



News : Testament - új album a láthatáron

Andy Sneap, brit producer (Megadeth, Arch Enemy, Nevermore, Exodus) a Metal Radio-nak elárulta, hogy az idén nyáron stúdióba vonul a Bay Area veteránjaival. A Testament 2008-as The Formation Of Damnation lemezének folytatása ez év vége, 2012 elejére várható.

Klip : Winterus - Harmonious



Klip : Tephra - Chains and Pounding Hooves

A német Tephra Chains and pounding hooves című új klipje a februárban megjelent Tempel lemezről.



News : Switchtense - portugál thrash őrület

A 2002-től aktív portugál Switchtense thrash-groove banda 2009-es Confrontation Of Souls debüt albuma után május 9-én jelentkezik második stúdiólemezével, amit a Rastilho Records gondoz. Az Unbreakable című singe dal ingyen letölthető a Reverbnation oldaláról vagy meghallgatható a banda Facebook oldalán is.

News : Akela - 18+

 Hír az Akela weboldáról:
Persze sok szemellenzős sznob azt fogja mondani (ill. már mondja is), hogy: "már megint az Akelával van probléma". Ennek ellenére az alábbiakban álljanak itt a tények:

2011. márc.25-re, a Club 202 (exWigwam) adott (volna) helyet a Rockerek.hu, 5. szülinapi rendezvényének. A 9 fellépő zenekar (való igaz nem a közmédia kedvenc szereplői), este 18 órától hajnalig tartotta produkcióit. Több százan döntöttek úgy, hogy kibumliznak (a HF-ra) olyan messze. A "beengedés"-nél azonban sorra zavarták el az embereket. -Az elmúlt három napban 36 felháborodó, gyalázkodó, . sms-t, e-mail-t, személyes, ill. közösségi oldal be(hozzá)szólást kaptunk 25-35 év közötti drukkerektől, kik személyijüket nem tudván felmutatni - KIZÁRATTAK. -Az elmúlt három napban 45 felháborodó, gyalázkodó, . sms-t, e-mail-t, személyes, ill. közösségi oldal be(hozzá)szólást kaptunk 18 év alatti drukkerektől, kik (fiatalságuk miatt) eleve - KIZÁRATTAK.

Ők persze a zenekart hibáztatják.
Az imígyen kiszűrt veszélyes elemek haza, vagy máshova kullogva (pl. a Móricz Zsigmond körtéren) 20-30 fős csoportokat beszéltek le a fesztivál helyszínének meglátogatásáról. A legszerényebb becslések szerint min. 200 fős közönség (de többszöröse is lehet) maradt távol. Ezen intézkedés tehát jelentős erkölcsi és anyagi kárt is okozott a Rockerek.hu-nak. Tudjuk, ez nem egyszeri eset. A Dürer-kertbe is csupán, (kb.) a VHK-közönség felét engedték be.

Lehet, hogy tényleg kell megelőző, óvintézkedéseket hozni a további balesetek elkerülése végett, de biztosak vagyunk abban, hogy ennek - nem ez a módja: a Közönség megtizedelése.?!

Még szerencse, hogy a kirekesztett (esetleg már illuminált) közönség, dühös (, jogos) felháborodásában magára, ill. a környezetére NEM lehet veszélyes. Méltóságteljesen tudomásul veszik a hatósági rendeleteket, s mérgüket NEM vezetik le békésen sétáló állampolgárokon, illetve szabályosan parkoló autókon. Ebből még véletlenül sem lehet baleset, vagy tragédia. Gratulálunk eme szabályok szülőatyjának, melyet nagy hozzáértéssel, sőt körültekintéssel alkottak, és próbálnak betartatni. Próbálnak betartani.!?

Megjegyzés:
Ha ez a rendezvény nem "terembéres" konstrukcióval zajlik - a helyi security, talán nem kezeli ennyire rugalmatlanul a West Balkánban történt tragédia után hozott (hozzá nem értő) hatósági retorziókat.

Fentiek tükrében, az Akela zenekar kénytelen szolidaritást vállalni Közönsége mellett és kijelenteni: Többet a Club 202-ben nem vállalunk fellépést! (AKELA 1üttes)

(Nem MédiaBarát verzió:)
Azt a Faszságot pl. ki találta ki, hogy 18 éven aluli lény, csak szülői felügyelettel látogat6 rendezvényt. Az ifjúság min. 75%-a azért jár (rock)koncertre, hogy otthonról elszabaduljon. Ki tud(ott) ellazulni, táncolni, marháskodni, ismerkedni, bulizni vagy csápolni, úgy hogy a Muter ott hesszel(t) a sarokból?

Anno Magyarországot a politikai éghajlata miatt szintén a Balkánhoz csatolták. Úgy látszik, ma sincs ez másképp. (Katona) 

Forrás : http://www.akela.hu

News : Tankcsapda - a tankok jelentik


 "Az utóbbi napokban több helyen is lehetett olvasni, hallani, hogy a Tankcsapda ebben az évben lehet hogy nem játszik néhány – a zenekar szempontjából egyébként hagyományosnak nevezhető - fesztiválon. A hír valóban igaz. Mielőtt azonban bárki „összeesküvés elméleteket” kezdene „gyártani” elmondjuk Neked mi a helyzet: három nagy nyári fesztivál, a Hegyalja (Tokaj) a Fezen (Székesfehérvár) és a Szin (Szeged) szervezői úgy döntöttek, hogy az idei évben együtt hozzák meg a döntéseiket. Mivel a megfelelő színvonalú koncertek lebonyolításához szükséges technikai és anyagi feltételekről nem tudtunk megegyezni az ilyen módon egyfajta kartellben tömörülő fesztiválszervezőkkel, így idén nem lesz Tankcsapda koncert ezeken a helyszíneken. Mi is sajnáljuk az így kialakult helyzetet, hiszen például Tokajban egy tizenkét éves hagyomány szakad meg ezzel, de sem önmagunk, sem a több mint két évtizede mellettünk álló közönség miatt nem szeretnénk ezekhez a fesztiválokhoz és színpadokhoz méltatlan koncerteket adni. Nagyon bízunk benne, hogy a jövő évben változik a helyzet, mert – hangsúlyozzuk - mi szeretünk ezeken a helyeken játszani és biztosak vagyunk benne, hogy ezt Ti is ugyanígy gondoljátok!
Mindezektől függetlenül természetesen idén nyáron így is ott leszünk sok kisebb és nagyobb nyári fesztiválon (Pl: EFOTT – Szolnok, CAMPUS – Debrecen, VOLT – Sopron, Motoros Fesztivál - Sirok, Agárdi „popstrand” stb...) de a most kimaradó városokba (Szeged, Székesfehérvár, Tokaj) is igyekszünk még ebben az évben, az őszi-téli turné során eljutni!"

Üdv; A Tankok

2011. április 19., kedd

Live : Heidenfest a Club 202-ben

Október 20. - Club 202 - Budapest



News : Morbid Angel - David Vincent-el

Az amerikai death metal legenda nyolc év szünet után visszatért! A június 6-án megjelenő "Illud Divinum Insanus" című lemezt a Season of Mist gondozza. Ez lesz az első olyan anyag, amin hátproblémái miatt nem Pete Sando dobol (Tim Yeung helyettesítette), de jó hír a rajongóknak, hogy az 1997-ben távozott David Vincent újra a banda tagja! Az első single május 16-án érkezik a youtube-ról ismert Nevermore című nótával.

 

Klip : Pain - Dirty Woman


Live : Sonisphere Fesztivál

Június 10-én Lengyelország, 11-én pedig Csehország ad otthont a Sonisphere fesztiválnak.
Varsóban a következő bandák fogják szórakoztatni a nagyérdeműt :
Iron Maiden, Motörhead, Mastodon, Killing Joke, Devin Townsend Project, Volbeat, Hunter, Made Of Hate és a Corruption.


News : Clint Lowery - project

A Sevendust gitárosa elkészítette új  Hello Demons Meet Skeletons EP-jét. Clint Lowery weboldára felkerült két dal is. A Sevendust jelenleg az Avenged Sevenfold "Welcome to the Family" turnéjával járja körbe Amerikát.

News : Falconer - új dal, új lemez


A svéd Falconer új Svarta Änkan című dala a június 3-án megjelenő Armod lemezről.



Klip : Agnostic Front - A Mi Manera



Klip : Impious - I Am The King



News : Winds Of Plague - megjelent



2011. április 18., hétfő

News : Amorphis - itt az első trailer


The Beginning Of Times című új album május 27-én jelenik meg!



Klip : Arch Enemy - Yesterday Is Dead And Gone



News : Arkan - Salam


A 2005-ben alakult francia Arkan 2006-os Burning Flesh EP-je és a 2008-as Hilal után új lemezzel jelentkezik. A párizsi banda gótikus, melodikus death metal zenéje a keleti kultúrából is táplálkozik. Az új Salom című lemezük ma jelent meg a Season of Mist gondozásában. Az anyag Deus Vult című dalában Kobi Farhi vendégszerepel az Orphaned Land-ből.
Info : http://www.myspace.com/arkanband

News : Hate Eternal - stúdióban



News : Arch Enemy - új klip

A Century Media Records mára ígéri az Arch Enemy új Yesterday Is Dead And Gone című új videóklipjét!!! Várjuk...

News : Vomitory - brutalitás

Az 1989-ben alakult svéd brutal death metal brigád Vomitory új Opus Mortis VIII. című lemeze április 25-én jelenik meg Európában a Metal Blade kiadásában. A lemezborítót a lengyel Lukasz Jaszak készítette. Remek munka.

News : Midnattsol - új lemez + Metalfest

Április 25-én jelenik meg a norvég Midnattsol új The Metamorphosis Melody című új lemeze. Június 4-én fellépnek a Metalfest-en.


News : Krypteria - új lemez

A német szimfonikus-gótikus metal banda Krypteria All Beauty Must Die című új lemeze április 22-én jelenik meg.
A Liberatio című daluk ingyen letölthető. ITT
Info :  http://www.krypteria.de/

News : Dreamtale : Epsilon

A finn melodikus power metalt játszó Dreamtale ötödik Epsilon című lemeze április 20-án jelenik meg.
Myspace oldalukon már fent van pár sample.

News : Leaves' Eyes - Meredead

Április 22-én jelenik meg a német szinfonikus metal-t játszó Leaves' Eyes - Meredead cimű új lemeze. A limitált kiadás bónusz dvd-jén 5 élő felvétel lesz a 2010-es Metal Female Voices Festival-ról. Ezzel egy időben indul a banda Európai turnéja is. Info : http://www.leaveseyes.de/

News : Mai lemezmegjelenések (április 18.)

Ma jelenik meg a francia black metal Blut Aus Nord új lemeze 777 - Sect(s) címmel, a hard rock legenda Uriah Heep - Into The Wild lemeze, az ír Cruachan folk metal-os Blood On The Black Robe anyaga, az amerikai Winds Of Plague - Against The World anyaga a metalcore híveinek és a görög death metal Septicflesh - The Great Mass lemeze. Jó szórakozást.

2011. április 17., vasárnap

Klip : The Human Abstract - Patterns



Klip : Cerebral Bore - Maniacal Miscreation



ReView : MadDogX - Voices In My Head (2011)

írta: bush

A felvidéki progresszív banda még 2000-ben alakult Szőgyénben, Veszett Kutyák néven. Kezdetben átvett dalokkal járták a különböző rendezvényeket, majd csak 2003-ban az új basszusgitáros érkezése után kezdődtek el a saját dalok írása. Az énekesi poszt is többször cserélődött, de 2006 második felétől számítva mondható, hogy stabil a felállás és összeszokott a banda. Ennek eredményeképpen 2007-ben rögzítettek egy demo anyagot, majd 2009-ben írtak egy dalt a Szlovákiai Eurovíziós dalfesztiválra is. 2010-ben Roland Grapow (Masterplan, ex-Helloween) stúdiójában elkészülhetett Henry Tóth (Elán) producer segítségével az "I would like to stay" című 5 számos maxi. ...és elérkeztünk a jelenbe: Szlovákia legnagyobb lemezkiadója kiadja a banda bemutatkozó lemezét. Az előzetesek után kíváncsian vártam a kész dalokat, mert láttam fantáziát a bandában. Kevés olyan felvidéki banda van, akikre azt mondanám, hogy "szívesen hallgatom, mert jók". Hozzáteszem nem is igazán ismerem az összes bandát, főleg nem a lemezeiket, de a Maddogx nem várt meglepetésként hatot. Az anyag arányosan és szépen szól, Roland Grapow és Henry Tóth-nak köszönhetően. A zenéjüket nem szeretném sem bekategorizálni, sem más bandákhoz hasonlítani, inkább nevezzük csak progresszív rock-nak egy kicsit keményebb felfogásban.

Simon Krisztián – basszusgitár, Szűcs Arnold – gitár, Takács Zsolt – gitár, Csókás Patrik-dob, Berek Tibor - ének 

Amikor átküldte az énekes az anyagot és elkezdtem hallgatni, próbáltam belekötni a dalokba, de egyszerűen nem lehetett. Az olyan dalok, mint a The son of dawn Joe Satriani-s szólójával, a Keep The Faith egyből rögzülő refrénével, a Personal Life lebegésével, a kicsit HIM-esen kezdődő Liberation és a gyönyörű lírai I would like to stay dalok olyan pozitív hatással voltak rám, hogy meglágyult a szívem, de említhettem volna az összes dalt, mert mind remek alkotások. Vannak dalok, amikben több adag progresszivitás van és vannak a könnyebben befogadható, mondhatni sláger nóták. Külön a zenészeket nem fogom dicsérni, mert nagyon profin nyomják. Én úgy gondolom, hogy ezzel a lemezzel kinyílhatnak a kapuk akár külföld felé is és ehhez drukkolok is nekik. Le a kalappal a banda előtt. Már most várom a következő lemezt! Aki szereti a progresszív zenéket és egy kicsit is szeretne kikapcsolni ebben a rohanó világban, annak mindenképpen csak ajánlani tudom. Ennyire minőségi és magával ragadó dalokat én még nem hallottam egy isten háta mögül érkező bandától. Sok sikert.

A lemez megrendelhető a banda honlapján keresztül :
http://www.mdx.sk/ 
Facebook :
http://www.facebook.com/pages/MadDogX/155199374515132