2013. január 12., szombat

News : Magma Rise - új gitáros, ...hamarosan új lemez

"Füleki Sándor néhány héttel ezelőtt távozott a zenekarból, helyére Herczeg László a hajdani Sedative bang, Penalty kick és Sunday fury gitáros került, aki már több alkalommal, külföldi turnén és hazai koncerteken is segítségünkre volt.
A "The man in the maze" című új lemez május, június tájékán jelenik meg, a felvételeket február végén, március elején kezdjük meg.
A Brian "Butch" Balich-csal (Penance/Argus) készülő "7 kislemez felvételeinek nagyobb része már elkészült, az anyaggal kapcsolatos további részletek, megjelenés, stb. hamarosan..."(forrás:http://www.magmarise.net)

További infó:
https://www.facebook.com/magmarise

Live : Zorall - 11. születésnapi koncert a Club202-ben

2002. február 2-án megalakult Magyarország egyetlen háztartási avagy presszó rock zenekara. Kinek, hogyan tetszik. :) Egy biztos Zorall csak egy, van és immáron az 11. életévébe lépett. A Szendrey "Szasza" Zsolt, Lévai-Hangyássy "Hangya" László, Barbaró Attila , Weisz "Kicsi" László és Boros "Pöpi" Péter alkotta Zorall zenekar hétről hétre szórakoztat, sőt, szórakoztatva szórakoztat.:) Ez az ő mottójuk, és aki volt már Zorall koncerten, az ezt meg is tapasztalhatta. Népes rajongótáborukkal megünneplik a Karácsonyt, a Szilvesztert és természetesen a saját születésnapjukat is. Egy ilyen a szülinapi bulin lesz lehetősége minden bulizni vágyónak részt vennie, aki február 2-án a Club 202-be látogat.

2013.02.02. Club 202
Zorall születésnap és Farsang
Fellép még: bugZ & Fight Club
Belépő: 1500 HUF

Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/537463869606357/

2013. január 10., csütörtök

News : Southern Comfort - képes video az EP egyik dalára

Egy képes videot készített a tavaly év végén megjelent EP egyik nótájára a Southern Comfort. A klipben megtekinthető képek összefoglalják a zenekar 2012-es évét, a remek bulikat és a sikeres tehetségkutatós szerepléseket.

További infó:
https://www.facebook.com/SouthernComfortzenekar

Klip : Shakra - Wonderfull Life

Január 11-én jelenik meg a svájci Shakra zenekar Powerplay című új lemeze.
A lemez lírai dalára a "Wonderfull Life"-ra készítették el video-klipjüket.

További infó:
https://www.facebook.com/ShakraBand


Klip : Savage Messiah - All Seeing I

News : Suffocation - új dal

A new york-i Suffocation extreme metal banda új lemeze február 15-én jelenik meg Pinnacle Of Bedlam címmel Európában.

"As Grace Descends" c. új dal a SoundCloud-on!!!

További infó: 
https://www.facebook.com/suffocation

News : Enforcer - új dal

A svéd Enforcer új lemeze Death By Fire címmel február 1-én jelenik meg világszerte.
"Mesmerized By Fire" c. daluk már meghallgatható, de hamarosan video-klip is készül hozzá.
A banda februártól a  Grand Magus és a  NWOBHM legenda Angel Witch zenekarokkal fog turnézni.
További infó:
https://www.facebook.com/enforcerofficial 

Klip : Leaves' Eyes - Melusine (live)

A szimfonikus metal-t játszó Leaves' Eyes zenekar video-klip-et készített "Melusine" című dalára. A képanyagot 2012-ben rögzítették, többek között a Wacken Open Air fellépésükről.
Idén megjelenik új lemezük Symphonies of the Night címmel.

További  infó:
https://www.facebook.com/leaveseyesofficial

News : Holy Grail - új dal

A kaliforniai-i Holy Grail banda új lemeze Ride The Void címmel január 18-án jelenik meg Európában.

A címadó dalra elkészült egy szöveges videó.

További infó:
https://www.facebook.com/holygrailofficial

Klip : Alice In Chains - Hollow

Klip : No Bragging Rights - Legacy

2013. január 9., szerda

News : Neaera - új dal

Ours Is the Storm címmel március 5-én jelenik meg a Neaera új lemeze.

Itt egy teljes dal!!!

További infó:
https://www.facebook.com/neaeraofficial

Klip : Hatebreed - Put It To The Torch

Klip : HateSphere - Smell of Death

Klip : Deez Nuts - Band Of Brothers feat.: Sam Carter (Architects)

Klip : Nonpoint - I Said It

Klip : Raunchy - Nght Prty

News : Omnium Gatherum - új dal, február végén új lemez

Február 25-én jelenik meg Európában a finn Omnium Gatherum új lemeze Beyond címmel. "New Dynamic" című új daluk teljes egészében meghallgatható. Február 1-én kezdődik egy Japán turné, majd ezt egy Finn turné követi. 

További infó:
https://www.facebook.com/omniumgatherumband

2013. január 8., kedd

News : Thornwill - Requiem for a Fool - a februári Hammer extra melléklete

A februári HammerWorld Magazin mellékleteként jut majd el a Thornwill zenekar második lemeze több ezer rockrajongóhoz. A zenekar első lemeze az Implosion rengeteg pozitív visszajelzést kapott mind a magyar, mind a külföldi sajtó részéről.2011-ben a zenekar endorseri szerződést kötött a világhírű Paiste céggel, és szintén ebben az évben az Awe In One pengetőgyártó cég is a Thornwillt választotta a magyarországi képviselőjévé. 2012-ben a zenekar bemutatkozott külföldön is, egy német klubkoncert keretében és további külföldi bulik is várhatók. A jövő hónapban megjelenő Requiem for a Fool című lemezről már hallhattunk némi ízelítőt, hiszen a zenekar tavaly év végén előrukkolt egy kóstoltató EP-vel, mely az I am hope címet kapta (https://soundcloud.com/jollyblade/sets/i-am-hope). Az új lemez 12 remek nótát tartalmaz majd és hamarosan két videoklip is készül az új anyaghoz. Aki nem akar lemaradni egy jó kis metal lemezről, mindenféleképpen szerezze be a februári HammerWorld Magazint! :)

News : Pulzus tehetségkutató a Zorall Sörolimpián

2013-ban a Pulzus tehetségkutató kicsit más lesz, mint tavaly. Ennek fő oka az idei fődíj, mely egy féléves turné a Zorall zenekarral. Ez az oka annak, hogy az egész rendezvény lekerül a Zorall Sörolimpiára és a győztes, a turnét megelőzően még egy fellépési lehetőséget is kap a fesztivál harmadik napján. A jelentkezéseket emailban várjuk (pulzus2012@gmail.com), és az előzetes válogatás után 20 zenekar kap lehetőséget a bemutatkozásra 2013. augusztus 18-án és 19-én, Balatonszemesen. A bejutott zenekarok fotója felkerül a Zorall Sörolimpia facebook oldalára is: https://www.facebook.com/ZorallSorolimpia
Jelentkezni január 6. és március 1. között lehet. A jelentkezéshez a következő adatokat kérjük: A zenekar alapadatai: név, honlap, város, alakulás éve, stílus, tagok neve + hangszer. Egy dal mp3-ban és/vagy youtube link. 1 fotó a zenekarról. A nevezési díj 10 000 forint, amit csak a bejutott zenekaroknak kell kifizetni. Ők, a versenyen kívül ingyen vehetnek részt a VI. Zorall Sörolimpia mindhárom napján.
Díjak: Féléves turné a Zorall zenekarral (2013. szeptember és december között) Fellépési lehetőség a Zorall Sörolimpián 3 hónap ingyenes próbatermi lehetőség a Csepel Zeneművek próbatermeiben Interjú a zenevilág. net hasábjain Egy full HD videoklip a Magyar Zenész Média Csoport jóvoltából 2 hónap ingyenes próbatermi lehetőség a Csepel Zeneművek próbatermeiben 20 ezer forint értékű effekt pedál a győri Hangszerdiszkont.hu Kft jóvoltából 1 hónap ingyenes próbatermi lehetőség a Csepel Zeneművek próbatermeiben Minden három helyezett zenekarral interjú készül a Rockvilág, Rockpanoráma című műsorában illetve a Metalkilincs hasábjain. https://www.facebook.com/Pulzus