2011. április 20., szerda

News : Akela - 18+

 Hír az Akela weboldáról:
Persze sok szemellenzős sznob azt fogja mondani (ill. már mondja is), hogy: "már megint az Akelával van probléma". Ennek ellenére az alábbiakban álljanak itt a tények:

2011. márc.25-re, a Club 202 (exWigwam) adott (volna) helyet a Rockerek.hu, 5. szülinapi rendezvényének. A 9 fellépő zenekar (való igaz nem a közmédia kedvenc szereplői), este 18 órától hajnalig tartotta produkcióit. Több százan döntöttek úgy, hogy kibumliznak (a HF-ra) olyan messze. A "beengedés"-nél azonban sorra zavarták el az embereket. -Az elmúlt három napban 36 felháborodó, gyalázkodó, . sms-t, e-mail-t, személyes, ill. közösségi oldal be(hozzá)szólást kaptunk 25-35 év közötti drukkerektől, kik személyijüket nem tudván felmutatni - KIZÁRATTAK. -Az elmúlt három napban 45 felháborodó, gyalázkodó, . sms-t, e-mail-t, személyes, ill. közösségi oldal be(hozzá)szólást kaptunk 18 év alatti drukkerektől, kik (fiatalságuk miatt) eleve - KIZÁRATTAK.

Ők persze a zenekart hibáztatják.
Az imígyen kiszűrt veszélyes elemek haza, vagy máshova kullogva (pl. a Móricz Zsigmond körtéren) 20-30 fős csoportokat beszéltek le a fesztivál helyszínének meglátogatásáról. A legszerényebb becslések szerint min. 200 fős közönség (de többszöröse is lehet) maradt távol. Ezen intézkedés tehát jelentős erkölcsi és anyagi kárt is okozott a Rockerek.hu-nak. Tudjuk, ez nem egyszeri eset. A Dürer-kertbe is csupán, (kb.) a VHK-közönség felét engedték be.

Lehet, hogy tényleg kell megelőző, óvintézkedéseket hozni a további balesetek elkerülése végett, de biztosak vagyunk abban, hogy ennek - nem ez a módja: a Közönség megtizedelése.?!

Még szerencse, hogy a kirekesztett (esetleg már illuminált) közönség, dühös (, jogos) felháborodásában magára, ill. a környezetére NEM lehet veszélyes. Méltóságteljesen tudomásul veszik a hatósági rendeleteket, s mérgüket NEM vezetik le békésen sétáló állampolgárokon, illetve szabályosan parkoló autókon. Ebből még véletlenül sem lehet baleset, vagy tragédia. Gratulálunk eme szabályok szülőatyjának, melyet nagy hozzáértéssel, sőt körültekintéssel alkottak, és próbálnak betartatni. Próbálnak betartani.!?

Megjegyzés:
Ha ez a rendezvény nem "terembéres" konstrukcióval zajlik - a helyi security, talán nem kezeli ennyire rugalmatlanul a West Balkánban történt tragédia után hozott (hozzá nem értő) hatósági retorziókat.

Fentiek tükrében, az Akela zenekar kénytelen szolidaritást vállalni Közönsége mellett és kijelenteni: Többet a Club 202-ben nem vállalunk fellépést! (AKELA 1üttes)

(Nem MédiaBarát verzió:)
Azt a Faszságot pl. ki találta ki, hogy 18 éven aluli lény, csak szülői felügyelettel látogat6 rendezvényt. Az ifjúság min. 75%-a azért jár (rock)koncertre, hogy otthonról elszabaduljon. Ki tud(ott) ellazulni, táncolni, marháskodni, ismerkedni, bulizni vagy csápolni, úgy hogy a Muter ott hesszel(t) a sarokból?

Anno Magyarországot a politikai éghajlata miatt szintén a Balkánhoz csatolták. Úgy látszik, ma sincs ez másképp. (Katona) 

Forrás : http://www.akela.hu

Nincsenek megjegyzések: