2012. április 12., csütörtök

News : Kalapács József, Rudán Joe és az Akusztika az Új Színházban

Kalapács Józsi küldte a hírt:
Az Új Színház vezetése hétfőnként pódiumot kíván biztosítani olyan zenei produkciók számára, amelyek a médiumokból különböző okokból kiszorulnak, mégis korunk minőségi művészeti megnyilvánulásai. Műfaji megkötöttség nélkül helyet kapnak itt alkotók és előadók a könnyűzene (rock, jazz, blues stb.), a komolyzene (kamaradarabok, kórusművek) és a népzene világából. A Hétfői Zenei Esték keretén belül a Bubik István Stúdiószínpadon a Kalapács és az Akusztika április 16-án ad koncertet. A zenekar eredetileg trió formáció, ám az Új Színházban Rudán Joe (Mobilmánia, Pokolgép, P Mobil, Coda) énekével és Gál Péter (Kormorán Memory) hegedűjátékával gazdagítva adja elő aktuális műsorát. Újdonságok, mint minden Kalapács és az Akusztika koncerten, most is várhatók.
Online jegyvásárlás ITT: http://www.ujszinhaz.hu/musor/havi.html
!!!!!!!
 Az Akusztika zenekar 2009-ben alakult Kalapács József életműestjeinek akusztikus kíséretére. A trió első albuma 2011 februárjában jelent meg „Akusztikum Hungarikum" címmel és azonnal a MAHASZ eladási lista 6. helyén kezdett.
A jelenleg második albumán dolgozó zenekar mára az egyik legaktívabb unplugged zenekarrá nőtte ki magát. Műsorukban jól megférnek egymás mellett a legnagyobb heavy metal klasszikusok akusztikus átiratai legnagyobb magyar költőink verseinek zenés feldolgozásaival. Hallgathatunk a műsorban megzenésített Petőfi Sándor, József Attila, Wass Albert, Juhász Ferenc versek mellett Pokolgép, Omen, Hard, Kalapács, vagy akár Kormorán dalokat is, sőt ma már a musical világát is megidézik olykor.


Kalapács József 1982-től 1990-ig a Pokolgép énekeseként vált ismertté a honi rock életben. Kiválása után Nagyfi Lászlóval létrehozta az Omen zenekart, majd 2000-től a saját nevén, a Kalapács zenekarral járta tovább a fémzene útját. A Kalapács zenekarral párhuzamosan 2004-ben alapító tagja volt a Hard zenekarnak is. Emellett rendszeresen fellép a mai napig zenés színházakban, rockoperákban, musical-ekben országszerte, 18 esztendeje tagja a Madách színház társulatának.


Rudán Joe pályája több ponton összefonódott Kalapács Józsiéval. Az 1988-tól a Coda együttesben remekelő dalnok követte Józsit a Pokolgépben több mint 20 kemény esztendőig. Közben 1997 és 2007 között a P Mobil énekes-frontembere lett, majd kiválása után régi P Mobilos társakkal megalapította a Mobilmánia zenekart, amely a mai napig az egyik legnépszerűbb rock banda kis hazánkban.


A két Józsi együtt játszott 1993-ban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az „Atilla – Isten kardja" c. rockopera bemutató előadásain, ahol Atilla fiait, Ellákot (Rudán) és Csabát (Kalapács) személyesítették meg. Ugyanitt a következő évben az „István a király" című rockoperában is együtt szerepeltek. 2000-től az Egri Gárdonyi Géza Színházban az István a királyban Koppány (Kalapács) és Torda (Rudán) szerepét alakították szabadtéri előadásokon és a kőszínházban is.

Nincsenek megjegyzések: