2012. június 26., kedd

Interjú : Superbutt - gyors helyzetjelentés

A 2000-ben alakult budapesti székhelyű Superbutt zenekar idáig 5 angol nyelvű stúdiólemezt és egy 4 számos EP-t (magyar nyelven)  adott ki.

Kovács Attila gitárostól kértem egy gyors helyzetjelentést.

2011-ben jelent meg a Music For Animals című stúdiólemezetek, amiről két dalra video-klip is készült. Mi újság van most veletek?

- Az utóbbi időben kicsit eltűntünk a közönség szeme elől, mert beleuntunk a lemez-turné-lemez taposómalomba, de természetesen a háttérben kemény munka folyik, legalábbis ezt terjesztjük.
Jelenleg épp a márciusi A38-as koncertfelvételünk keverése és utómunkája zajlik, amit egy nem túl távoli időpontban várhatóan műsorra is tűz majd az M1 televízió, és persze készülünk a nyári koncertjeinkre.
Emellett felvettünk egy különleges feldolgozást is, amit az egyik kiadótársunk, a Die Vorboten zenekar kérésére készítettünk. Nekik hamarosan megjelenik az új lemezük, és az első kislemezdalukat dolgoztuk át a saját stílusunkban, ami várhatóan a lemezelőzetes maxijukon lát majd napvilágot. Több szempontból is nagyon izgalmas volt ez a felvétel, egyrészt mert az eredeti dalra csak halványan emlékeztet (majd) a mi verziónk, másrészt András németül énekelte fel a dalt, illetve azért is, mert várhatóan kizárólag ezen a kiadványon jelenik majd meg.

Koncertek nyáron, esetleg új lemez? Mik a tervek?

- Most kevesebb koncertünk van, mint általában, de például a Szigeten mi nyitjuk majd a keddi napot, utánunk olyan zenekarok lépnek majd színpadra, mint a Lacuna Coil vagy a Dimmu Borgir.
Itthon ez az egy fesztiválos koncertünk lesz, amire már most kitaláltunk egy kis meglepetést, de erről majd időben értesül mindenki.
De aki épp arra jár, az Németországban elcsíphet minket itt-ott a nyáron, illetve ősz elejére is szerveződik egy hosszabb turné, de arról most még kicsit korai lenne beszélni.
Hogy a tervekkel mi van, arról meg inkább Fritz Teufel tudna nyilatkozni.

Köszi szépen, hogy válaszoltál. Sok sikert.
bush

További infó:
http://www.superbutt.net/
https://www.facebook.com/sprbtt
 

Nincsenek megjegyzések: