2012. június 6., szerda

News : Leander Rising - új név, amerikai lemezmegjelenés

Friss hír a Leander Rising oldaláról:

Az elmúlt hónapokban felpörögtek az események hazánk egyik legnépszerűbb metal zenekara, a Leander körül. A felfokozott érdeklődéssel várt, "SzívIdomár" címmel megjelent bemutatkozó album a MAHASZ albumeladási Top 40 lista előkelő 3. helyén nyitott, és az azt követő héten is megőrizte fantasztikus pozícióját. A 14 dalt tartalmazó korong fogadtatása mind a közönség, mind a szakma részéről rendkívül pozitív, ezt bizonytja a számtalan dicsérő kritika, mely a nyomtatott és online sajtóban látott napvilágot.
További örömre adott okot, hogy a Fonogram - Magyar Zenei Díj "Az év hazai felfedezettje" kategóriájába a Leander zenekar is az esélyesek közé került. Ugyan a jelölést nem sikerült díjra váltani, de a srácok egyáltalán nem szomorodtak el, hiszen a Ballantine's Fonogram különdíj közönségszavazásán az "Év Zenekara" kategóriában arattak győzelmet. Természetesen az ünneplés nem maradt el...
Azonban a közelmúlt sikerei után sincs megállás, hiszen a srácok életük talán eddigi legnagyobb kihívása előtt állnak:


Hosszas tárgyalásokat és számtalan egyeztetést követően sikerült megállapodni a CEN/RED csoporttal, hogy a zenekar angol nyelvű albuma 2012. július 17-én megjelenjen Amerikában is!
Az 1979-ben alapított vállalat elsősorban a rockzenére specializálódott és a ma már Sony Music-tulajdonban lévő cég számtalan független metal/rock label kiadványát gondozza az Egyesült Államokban (Prosthetic Records, Equal Vision, Megaforce stb). Az amerikaik számára a "Heart Tamer" első körben digitálisan lesz hozzáférhető, illetve limitált példányszámban legyártott, fizikai CD is rendelhető lesz a weboldalról.
A tárgyalások során derült ki, hogy a Leander nevet egy német előadó korábban levédette, így a jogi problémák elkerülése érdekében és hogy semmi se veszélyeztesse az amerikai megjelenést, a zenekar Leander Rising-ra változtatta nevét.
Mostantól ez a csapat hivatalos neve, így a hozzájuk kapcsolódó alábbi oldalak elérhetősége a következőképpen alakul:
Weboldal: www.leanderrising.com | www.leanderrising.hu
Facebook: http://www.facebook.com/LeanderRising
YouTube/VEVO: http://youtube.com/LeanderRisingVEVO
(a tartalmak feltöltés alatt)
Természetesen a nyári fesztiválokon is ezerrel fog zúzni a Leander Rising, íme a dátumok:

Június 16. - Dombóvár - Fémvár Fesztivál
Június 20. - Budapest Park
Július 11. - Pécs - Rockmaraton Fesztivál
Július 21. - Tokaj - Hegyalja Fesztivál
Augusztus 1. - Székesfehérvár - FEZEN fesztivál
Augusztus 3. - Erdélyi Fierd Tábor
Augusztus 25. - Szeged - SZIN fesztivál
Augusztus 31. - Keszthely - Club 512 w/Subscribe
Szeptember 4. - Bp - Zöld Pardon

Nincsenek megjegyzések: