2012. május 16., szerda

News : SZMAZE - Patria Zenekutató 2012

A zene.sk oldaláról:
Figyelem! A SZMAZE és a Pátria rádió zenekutató versenyt hirdet. A zenekutató célja a tehetséges szlovákiai magyar együttesek, szólisták folyamatos rádiós megnyilvánulási lehetősége. A legjobbak stúdiófelvételt készíthetnek, állandó szereplői lehetnek a Pátria rádiónak és más médiáknak, továbbá részt vehetnek június 9-én, Naszvadon megvalósuló gálaműsoron, ahová meghívást kapnak prominens zenei szakemberek, akik különböző zenei ajánlatokat tehetnek a fellépőknek.
Jelentkezési határidő: 2012. május 31.
A felvételeket az info@zene.sk címre várjuk.
A tehetségkutató szabályait és részletes lebonyolítását a Zene.sk portálon olvashatjátok, továbbá a szlovákiai magyar média is beszámol a zenekutatóról.
A SZMAZE-Pátria Zenekutató jelentkezési feltételei a következők:
Nevezhetnek hivatalos hanghordozóval nem rendelkező (kivétel ez alól a szerzői kiadásban megjelent album), szlovákiai magyar zenészek, illetve zömmel szlovákiai magyar tagokból álló, szlovákiai bázissal rendelkező csoportok, zenekarok, együttesek. Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó.
Magyarországi jelentkező nem nevezhet.
Egyéb kritériumok:
• legalább 2, maximum 5 értékelhető és megfelelő minőségű felvétel
• az élő muzsikán belül bármilyen zenei stílus képviseltetheti magát
• a jelentkezés alsó korhatára: 15 év
• csak saját szerzeményeket fogadunak el (természetesen kivétel ez alól a komolyzene, a népzene és a magyar nóta; szólisták zenei alapot használhatnak)
• a jelentkezők a felvételeiket e-mailben, mp3 formátumban (minimum 192 kb/s) illetve videó link beillesztéssel (csak YouTube linkeket fogadunk el!) az info@zene.sk címre küldjék (csupán ez a két mód engedélyezett!)
• a szólista illetve zenekar legalább 10 mondatos biográfiája (zenekar esetében kötelező a taglista is), a pontos elérhetőség (cím, e-mail cím és telefonszám) megadása
 • nevezési díj nincs
• Jelentkezési határidő: 2012. május 31.
A zenekutatóról további információkkal és aktualitásokkal a közeljövőben a Zene.SK megújult honlapja, a Pátria rádió és a többi szlovákiai magyar média szolgál.

Nincsenek megjegyzések: